<p>Pijlen op de grond, hekken en borden vorig jaar tijdens de Veghelse kermis. &nbsp;</p>

Pijlen op de grond, hekken en borden vorig jaar tijdens de Veghelse kermis.  

Veghelse kermis gaat door, hóe is nog onduidelijk

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Veghelse kermis dit jaar van 17 tot en met 22 september gaat door. Maar met welke maatregelen is nog volstrekt onduidelijk.

Dat stelt de voorzitter van de Stichting Kermissen Veghel Mike van den Biggelaar desgevraagd. “Het enige wat we honderd procent zeker weten is dat de kermis er komt. De exploitanten en wij zijn er klaar voor.”
Eerder dit jaar gingen de kermissen in Mariaheide, Zijtaart en Keldonk niet door vanwege de maatregelen die destijds van kracht waren. De kermissen van Erp (in juli) en Eerde (augustus) konden wel doorgaan en dus ook Veghel en Boerdonk (24 tot en met 27 september) hebben groen licht gekregen voor een kermis op dezelfde locatie als vorig jaar. In Veghel betekent dat dat kermis op het Stadhuisplein komt te staan.
Tot zover datgene wat wél al vaststaat. Veel onduidelijkheid is er nog over de manier waarop de Veghelse kermis door kan gaan. Komen er weer hekken? Is beveiliging weer nodig? Geldt de anderhalve meter-regeling nog strikt? Hoeveel attracties kunnen er komen? Het zijn allemaal vragen waar Mike van den Biggelaar het antwoord nog niet op kan geven. “Simpelweg omdat ik het zelf ook niet weet. We hebben continu goed overleg met de gemeente over de laatste stand van zaken.”
Van den Biggelaar heeft een aantal scenario’s klaar liggen. Hij kan alleen maar hopen dat een minder streng regime is toegestaan. “Natuurlijk vooral omdat dat zou betekenen dat het beter gaat met de coronacijfer, maar ook uit financieel oogpunt. De kermis vorig jaar met alle maatregelen heeft ons handen vol met geld gekost. Dat is eigenlijk niet meer te betalen.” Van den Biggelaar hoopt dat blijkt dat de Formule 1 in Zandvoort geen ‘superspreader’ blijkt te zijn. “Dan is er voor andere evenementen ook wat meer mogelijk.”

Meer berichten