Doelman Ralph Vos zal deze aanval pareren. Lars van Geelkeren is nabij
Doelman Ralph Vos zal deze aanval pareren. Lars van Geelkeren is nabij Foto: Peter Kuijpers

Zure nederlaag UDI’19/CSU tegen SV Meerssen

Voetbal 943 keer gelezen

UDEN | Het elftal van trainer Lodewijk de Kruif liep vanmiddag tegen de eerste competitie nederlaag aan. Na winst op Nuenen en Juliana’31 gingen de tricolores met 1-3 onderuit. Een geflatteerde nederlaag dat wel. Beiden deden niet veel voor elkaar onder waar de thuisclub met fases beter was. Een enorme flater bracht Bob Vankan de bezoekers aan de leiding, maar nagenoeg vanaf de aftrap kwam UDI’19 via Roald van Hout op 1-1. Na rust gaven de partijen elkaar weinig toe waar Meerssen op 1-2 kwam door Everaers. De 1-3 uit een pingel van Rompelberg viel in de 90e minuut.

Het UDI’19 publiek ging er eens goed voor zitten. De mogelijkheid om een competitie met drie winsten te beginnen lag immers binnen bereik. Dat was zover onze historie rijkt de afgelopen tien jaar niet meer voor gekomen. UDI’19 leek op papier de kandidaat voor drie punten. Meerssen voor verloor de derby uit bij Minor en speelde vorige week thuis gelijk tegen Halsteren. Het viel uiteindelijk allemaal anders uit. De Kruif had wel de beschikking over een nagenoeg volledige selectie. Om die reden startte spits Jeroen van Schoonhoven, vorige week niet geheel fit, in de basis elf.

Muur
Na de aftastende eerste vijf minuten werden de Udenaren gelijk wakker geschud. Een joekel van een misverstand tussen keeper Ralph Vos en zijn voorstopper Stijn van den Broek gaf Bob Vankan een niet te missen kans en scoorde 0-1. Vos wilde in de zestien zijn verdediger Van den Broek aanspelen, maar dat doorzag Vankan en onderschepte de bal waar Van den Broek niets meer uit kon richten. Gelukkig voor de Udenaren viel de gelijkmaker een minuut later. Roald van Hout tikte na een Udense aanval de bal half rakend in het doel. Meerssen doelman Geoffrey Jacobs, zag er niet goed uit met dit doelpunt, moet de bal nog met zijn vingertoppen aangeraakt hebben, maar die butste als nog over de lijn: 1-1. Jaouad Chrarou testte Jacobs die met een reflex redde. Kort daarna schoot Dick Smits namens UDI’19 een vrije trap in de Limburgse muur.

Het kwaad is geschied. Meerssen komt in de zesde minuut al op 0-1 door een gruwelijke fout. Stijn van den Broek weet dat het mis is.

Jeroen van Schoonhoven
De tweede helft kende aanvankelijk een sterker UDI’19, maar kansen bracht het niet. Bovendien zat Van Schoonhoven aardig in de knip bij Michiel Knops waar het de UDI’19 aanvaller knap lastig tegen had. Bij UDI’19 kwam veelal van Dennis Janssen. Hij zette de lijnen uit, leed weinig balverlies, toonde zich sterk in de duels, versnelde het aanvalsspel en vond gemakkelijk de vrije man en de ruimte. Mooi voor hem, maar renderen deed het vooralsnog niet. Maar liefst een driedubbele wissel bij de Bezoekers, waar De Kruif Dick Smits en Charou naar de kant haalde en Noud Kraan en Metin Alkir binnen de lijnen bracht. Twaalf minuten voor het reguliere speeleinde leek Van Schoonhoven de tricolores alsnog de zege te schenken. Met een fraaie trap liftte hij de bal over iedereen heen die in het verlaten doel leek te gaan. Helaas en tot frustratie van alles wat de Udenaren een warm hart toedroeg, kwam de bal via de lat het veld weer in. Scheidsrechter Miquel Tjong A Hung vergat een vrije trap te geven en rood te trekken voor de SV Meerssen doelman omdat Van Schoonhoven werd weggevaagd door Jacobs. De UDI’19 aanvaller hield er een dikke knie aan over. SV Meerssen kreeg moed uit dit mazzeltje en de ellende voor UDI’19 voltrok zich. Uit een hoekschop, tien minuten voor tijd, kopte Van Hoogdalem de bal hard langs Ralph Vos 1-2. UDI’’19 probeerde nog een slotoffensief eruit te persen, maar de klasse en overtuiging ontbrak. Erger werd het nog in de 90e minuut. Man van de wedstrijd Stijn van den Broek trok invaller Jeroen Kuijs naar het gras en ging de bal op de stip. Julien Rompelberg bepaalde de eindstand met pingel uit het boekje naar 1-3. Veel deed het er niet meer toe. De soundblaster in de Limburgse kleedkamer ging tot het stuitje open, in schril contrast bij UDI’19, daar heerste stilte.

Zure middag
Het was voor trainer Lodewijk de kruif geen fijne middag. De Kruif: “Nee, maar niet voor mij alleen. De manier waarop staat me niet aan er gingen nogal wat dingen fout. We komen snel achter na die keepersfout, maar komen ook weel snel terug. Na rust ging het de eerste vijftien minuten goed, toen vervielen we weer in slordigheden met onder anderen veel balverlies. Het voorval met Jeroen zit me heel erg hoog. Hier had de bal op de stip gemoeten dat kon ieder zien. De scheidsrechter die ik er na afloop, toen alles weer wat gezakt was, over aansprak gaf het ook toe. Daar kopen we niets voor als UDI’19. Wellicht verdiende deze pot geen winnaar, maar nu is het allemaal heel zuur.”

UDI’19/CSU  Ralp Vos, Tufan Koca (80. Thijs van der Linden), Dick Smits (72. Metin Alkir), Willem Tieben, Wietse van Lankveld, Jeroen van Schoonhoven, Roald van Hout (80. Noud Kraan), Stijn van den Broek, Lars van Geelkerken, Dennis Janssen, Jaouad Chraou (72.Simon Cuppen)

Baronie-OJC Rosmalen3-1
UDI’19/CSU-sv Meerssen1-3
Sportclub Silvolde-Orion0-0
RkSV Minor-AWC0-3