<p>Ook dit jaar is Veghel kermis een zogenaamde &#39;corona kermis&#39; </p>

Ook dit jaar is Veghel kermis een zogenaamde 'corona kermis'

(Foto: )

Veghelse ‘corona’ kermis dit jaar op Stadhuisplein én Meijerijplein

  •   keer gelezen

VEGHEL | Net als de editie 2020 van de Veghelse kermis is ook de editie 2021 een corona kermis. Dit wil zeggen dat het kermisterrein zal worden omheind en dat er één centrale in- en uitgang is. Deze komt op het Meijerijplein. De Veghelse kermis is van vrijdag 17 tot en met woensdag 22 september. In totaal komen er 39 kermisexploitanten naar Veghel.

Het Meijerijplein maakt dit jaar weer deel uit van het kermisterrein omdat het hotel aan de achterzijde van het Veghelse gemeentehuis verbouwd wordt. Voor deze verbouwing heeft de aannemer ruimte nodig voor de toelevering van bouwmaterialen en het plaatsen van diverse containers. De twee activiteiten, bouwen en kermis, zijn hierdoor zowel ruimte technisch als qua veiligheid niet mogelijk naast elkaar.

Opzet kermis
“De Veghelse kermis kenmerkt zich al jaren als een brede familiekermis. Dat wil zeggen dat er voor verschillende doelgroepen keuze is. Diverse zaken waren afgelopen jaar goed in trek en maken dit jaar ook weer deel uit van het aanbod. Denk hierbij aan de Booster, de City Hopper en Breakdance bij het grootvermaak. Voor de kleintjes is er ook voldoende keuze. Reis door Toverland of geniet van een ritje in de nostalgische draaimolen of de vliegtuigmolen”, vertelt Jan-Hein Opheij van Stichting Kermissen Veghel. De 14 meter hoge en 39 meter lange familieglijbaan en de minicars worden ook weer toegevoegd aan het assortiment aan kermisattracties. Op het Meijerijplein is dit jaar het Freak Circus nieuw op de Veghelse kermis.
Voor het spelen van een spelletje is dit jaar ook voldoende aanbod. De Pusher, grijpkranen, Mega Skeeball en het bingopaleis zijn enkele voorbeelden. Daarnaast is er op de kermis voldoende lekkers te krijgen, zoals oliebollen, vis, churros, snoep en snacks.

Maatregelen Corona
De entree van de kermis is vanaf vrijdag te vinden op het Meijerijplein ter hoogte van de kiosk. Opheij: “Gelijktijdig mogen er 1900 gasten op het terrein aanwezig zijn. Beveiligers houden toezicht op de in- en uitstroom van de bezoekers. Op het terrein geldt de 1.5 meter maatregel. Stichting Kermissen Veghel wenst iedereen en mooie en fijne kermis toe”, besluit hij.

Meer berichten