Foto:

Graf van moeder en haar vier kinderen die omkwamen bij brand blijft behouden

  •   keer gelezen

VEGHEL | Vijftig jaar geleden kwamen Wilhelmina Callaars en haar vier kinderen om bij een brand in de Bernhardstraat in Veghel. In augustus zijn Marianne Gielen en Wilbert Linders een crowdfundingsactie gestart om het graf van mevrouw Callaars en haar vier kinderen op het Heilig Hart Kerkhof aan de Vondelstraat in Veghel in ere te herstellen. “We hebben genoeg geld opgehaald om dat te realiseren. Samen met het parochiebestuur hebben we een overeenkomst gesloten en dus blijft het graf behouden”, vertelt Linders.

Wilhelmina Callaars en haar vier kinderen krijgen een nieuwe steen en een klein monumentje. Linders legt uit: “We gaan een zwart marmeren grafsteen met kruis laten plaatsen. De grafsteen gaat volledig voldoen aan de eisen van het kerkhof. Geert van de Vorstenbosch gaat een 30 centimeter hoog herdenkingsmonumentje maken.” In totaal hebben Linders en Gielen 1410 euro opgehaald. Linders is blij dat de actie succesvol is verlopen: “Mooi dat de moeder en kinderen eeuwige rust krijgen. Speciale dank gaat uit naar het parochiebestuur voor de medewerking.” De tekst die op de grafsteen komt te staan, is nog niet bekend. Linders hoopt binnen een maand alles af te ronden.

Slaapkamer
Wilhelmina Callaars, Maddy, Rita, Petro en Marcel kwamen om bij de brand. Omwonenden hebben de vader van het gezin kunnen redden uit de vuurzee. Wilhelmina Callaars was bijna buiten toen ze zelf besloot terug de brandende woning in te gaan, op zoek naar haar kinderen. Ze werd later dood gevonden in de slaapkamer. Haar kinderen lagen in en onder het bed.

Meer berichten