<p>Op het buitenpodium op de Noordlade treedt Blue Century zondag op.</p>

Op het buitenpodium op de Noordlade treedt Blue Century zondag op.

(Foto: )

Blue Century speelt blues in de kiosk bij De Afzakkerij

  •   keer gelezen

VEGHEL | Op het buitenpodium in de kiosk bij De Afzakkerij treedt op zondag 19 september om 15.00 uur de bluesformatie Blue Century op. Het ‘live optreden’ is de laatste activiteit in het kader van Zomerkade 2021. Blue Century bestaat uit Saskia de Nijs (zang), Jos de Wilde (gitaren en slidegitaren, mondharmonica en achtergrondzang), Mark van Lieshout (gitaar, akoestische bas en contrabas en achtergrondzang). Zij vormen ook de ‘harde kern’ van de Wildmen Bluesband die al vaker succesvol te gast was in De Afzakkerij.

Het repertoire van Blue Century beslaat honderd jaar, een eeuw spannende bluesmuziek. Beginnend vanaf de beginjaren met nummers geschreven door de grote Robert Johnson, naar hedendaagse blues. De playlist van Blue Century bevat dan ook bluesnummers van bekende bluesartiesten. Sommigen van de vroege jaren twintig, Elmore James en Willy Dixon.
Sommige worden beschouwd als ‘standards’ andere ongebruikelijk en nauwelijks te horen op het podium. Maar er passeren ook eigen originele nummers de revue.

De toegang tot het optreden van Blue Century is gratis.

Meer berichten