<p>De nieuwe boekenclub richt zich op de wat &#39;oudere jongeren&#39;.&nbsp;</p>

De nieuwe boekenclub richt zich op de wat 'oudere jongeren'. 

(Foto: )

Books, Beers & Bites: boekenclub voor 30-plussers

  •   keer gelezen

VEGHEL | Books, Beers & Bites. Ofwel in goed Nederlands: boeken, bieren en lekkere hapjes. Het zijn de ingrediënten voor een nieuwe boekenclub waarvan op woensdag 13 oktober in het PieterBrueghelHuis de eerste editie wordt gehouden. 

Het concept van Books, Beers & Bites is bedacht door de bieb en het PieterBrueghelHuis. Het doel? Een boekenclub lanceren onder het mom van laagdrempelig literair samenkomen in combinatie met speciaalbier en een borrelplank. “De bibliotheek wil natuurlijk graag dat zoveel mogelijk mensen lezen, het bestuur van het PieterBrueghelHuis wil duidelijk maken dat het Huis er ook voor niet-senioren is. Dat laatste is niet de reden van dit project, maar heeft er wel toegeleid”, zegt Jay Plaat, bibliothecaris bij Bibliotheek Meierijstad.

Ontspannen
Want de doelgroep van Books, Beers & Bites is duidelijk anders dan die van de meeste ‘gewone’ boekenclubs. “We richten ons echt op jongere mensen, 30-plussers die bijvoorbeeld een drukke baan en een gezin hebben en een avondje willen ontspannen door over boeken te praten.”
Om zo’n avond aantrekkelijk te maken voor de doelgroep, werd met Jaap van Herwaarden van Fellows & Friends het concept bedacht om de ‘beers and bites’ toe te voegen.
Op de vraag of de doelgroep (30- en 40-plussers) überhaupt nog wel boeken leest, reageert Jay Plaat met een volmondig ja. “Maar anders dan de oudere generaties. Het zijn niet zozeer romans die ze lezen. Meer zelfhulpboeken en non-fictie. Met dat eerste bijvoorbeeld is mijn generatie, ik ben 33, veel meer bezig dan oudere lezers. Dat is wel een verschil.”

Zelf ideeën 
“De genres liggen niet vast, dat laten we een beetje door de groep zelf vaststellen”, vervolgt Jay, die ook bij Books, Beers & Bites aanwezig zal zijn. Die krijgt volgens hem ‘een zeer informeel karakter’: “We vragen of iedereen een boek meeneemt, vervolgens is het de bedoeling dat mensen zelf ideeën aandragen over hoe de avond vorm krijgt. Fellows & Friends zorgt voor de biertjes en hapjes. Het zou helemaal mooi zijn als de bieren passen bij het thema van de avond.”
Jay hoopt dat de ‘oudere jongeren’ zich massaal aanmelden. De bibliothecaris, zelf uiteraard een leesfanaat, kan het niet genoeg benadrukken: “Vele onderzoeken hebben uitgewezen dat het lezen van een boek gezond is voor je. En je steekt er altijd wel wat van op!”

Aanmelden
Books, Beers & Bites wordt één keer in de twee maanden op de tweede woensdag van de maand gehouden in het PieterBrueghelHuis. De aftrap vindt op woensdag 13 oktober plaats, aanvang 19.30 uur. De kosten bedragen 17,50 euro per avond. Mail voor meer informatie naar vjp@nobb.nl.

Aanmelden kan via de website van de bieb, www.nobb.nl

Meer berichten