<p>De gevels worden onthuld.&nbsp;</p>

De gevels worden onthuld. 

Nieuwe gevels onthuld, grootste project in het centrum dient zich aan

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het afgelopen jaar zijn er in de Hoofdstraat in Veghel verschillende winkelpanden en woningen opgeknapt. De uitvoering hiervan nadert zijn einde. Afgelopen woensdagmiddag namen de gemeente Meierijstad, het Veghelse centrummanagement, de nieuwe ondernemers en alle andere partijen die betrokken zijn bij dit project vast een voorschot op de afronding. Samen onthulden ze de nieuwe gevels.

De Patio en het pand waar voorheen Intersport zat zijn compleet gerenoveerd. Zo’n tweeënhalf jaar geleden vertrok Intersport na 37 jaar uit Veghel. Centrummanager Dirk Lammers heeft nooit onder stoelen of banken gestoken hoe belangrijk hij de Hoofdstraat voor het centrum van Veghel vindt. Met de komst van Main hair & beauty house en Nikkies kleertjes & cadeaus zijn de meeste panden in de Hoofdstraat weer gevuld.
Wethouder Harry van Rooijen is trots op wat er allemaal gerealiseerd wordt in en om het centrum. “Er worden grote stappen gezet. Momenteel lopen er zeventien projecten in het Veghelse centrum. Er wordt wel eens gezegd dat er niks gebeurt in het centrum of dat de Noordkade het centrum leegtrekt. Dat is allemaal kletskoek.” Centrummanager Lammers vult aan: “Andere gemeenten praten over ons. Dat geeft me vertrouwen.”

Meest bekritiseerde stukje van Veghel Centrum
De centrummanager is blij dat er voor De Patio, misschien wel het meest bekritiseerde stukje van Veghel Centrum van de afgelopen jaren, een oplossing is gevonden. “De Patio is eigenlijk het eerste grote project in de Hoofdstraat geweest. In totaal is er 550m2 winkeloppervlak en 55 meter gevel compleet vernieuwd. Tel daar de zestien woningen in de Patio, die binnenkort worden opgeleverd, bij op en we hebben echt een grote slag geslagen. Alle betrokkenen zijn bereid geweest om hun nek uit te steken. Dat is de sleutel tot succes geweest.”
De centrummanager laat weten dat er in de Hoofdstraat nog vijf winkelpanden vrij zijn. “Er lopen nu nog twee projecten in deze straat. Begin volgend jaar hoop ik daar meer over te kunnen vertellen. Het heeft te maken met retail en horeca in combinatie met appartementen.”

Oostzijde
Lammers en Van Rooijen laten weten dat de volgende ontwikkelingen in het centrum alweer voor de deur staan. Als het goed is kan er snel gestart worden met de bouw van een nieuw zwembad en de verhuizing van de Aldi naar de huidige locatie van het binnenzwembad.
Het laatste en grootste project van allemaal is het aanpakken van de oostzijde (Meijerijgaarde, Wiekslag en Meijerijplein) van het Veghelse centrum. Lammers: “De sluip- en kruiproutes moeten eruit. De oostzijde van het centrum moet een meer open karakter krijgen. We hopen verder een echte publiekstrekker die kant op te trekken. Je moet dan denken aan een supermarkt.”


Maandag worden de steigers weggehaald.

‘Het vertrouwen in Veghel Centrum is de afgelopen tien jaar niet zo hoog geweest als nu’

De eerste gesprekken over de renovatie zijn opgestart. Lammers hoopt snel aan de gang te kunnen. “We willen geen jaren wachten. De grote jongens op retailgebied zijn eerder bereid om in stappen wanneer de bewoners in hun eigen dorp geloven. Het vertrouwen in Veghel Centrum is de afgelopen tien jaar niet zo hoog geweest als nu. Dit is het moment om door te pakken. Er is een vliegwieleffect te zien en daar moeten we gebruik van maken”, vindt Lammers. Van Rooijen knikt: “Laten we trots zijn op het Veghelse centrum. Als we dit tempo kunnen vasthouden, kijken we over een paar jaar heel anders naar Veghel. Het is echt iets aan het worden”, besluit de wethouder.

Meer berichten