<p><span dir="auto">Het hoofdtoernooi is op 11, 12 en 13 november.</span></p>

Het hoofdtoernooi is op 11, 12 en 13 november.

(Foto: )

World Cup Veghel gaat definitief door: ‘We zijn heel blij’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De World Cup driebanden in Veghel kan dit jaar definitief doorgaan. Het toernooi met alle wereldtoppers wordt van 7 tot 13 november gespeeld op De Noordkade in Veghel. Voor de voorronden en het hoofdtoernooi (11, 12 en 13 november) worden officieel 144 spelers toegelaten. Harry Mathijssen, met Ad Smout en de Stichting BEN organisator, kreeg vanmorgen de definitieve goedkeuring van de UMB, de wereldbond. “We zijn vanzelfsprekend heel blij dat het nu definitief is, want eigenlijk zijn we al bijna klaar met de voorbereidingen. Zo zeker gingen we er al vanuit dat het door zou gaan.”

Ook Dick Jaspers, de nummer 1 van de wereldranglijst, reageert verheugd vanuit Frankrijk waar hij dit weekend voor de Kozoom Cup speelde. “Wij spelers hebben ook allemaal ontzettend veel zin in de nieuwe start’’, verzekert Jaspers. “Het is fijn dat de UMB er ook alles aan wil doen om de grote toernooien weer op te starten. Het zijn mooie doelen om naar uit te kijken en de World Cup in Veghel wordt zeker weer een uitstekend georganiseerd toernooi.” De top zestien van de wereldranglijst met onder meer Jaspers, Zanetti, Blomdahl, Merckx en Sayginer is automatisch geplaatst. Ook HaengJik Kim, de winnaar van de eerste World Cup in Veghel, behoort bij die top zestien.

Uitverkocht
Volgens Ad Smout van BEN zijn vrijwel alle logeplaatsen nu al uitverkocht. Op de hoofdtribune in de Noordkade zijn 510 plaatsen. Harry Mathijssen: “Vanzelfsprekend zullen wij voldoen aan alle veiligheidseisen en regels voor COVID. Daar zijn we volop over in onderhandeling met KNBB en NOC/NSF. Voor spelers van buiten Europa geldt dat ze officieel moeten zijn aangemeld bij de douane om ons land binnen te mogen.’’ 
De wedstrijden worden vanaf woensdag in de laatste kwalificatie en op de drie dagen van het hoofdtoernooi live uitgezonden op Ziggo Sport met commentaar en interviews.

Meer berichten