<p>Het Kloosterkwartier in Veghel vanuit de lucht.</p>

Het Kloosterkwartier in Veghel vanuit de lucht.

(Foto: )

Open dagen voor aanstaande en potentiële bewoners van het Kloosterkwartier

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het Kloosterkwartier Veghel houdt op vrijdag 24 en zaterdag 25 september open dagen voor aanstaande en potentiële bewoners van de nieuwe woonwijk. Tijdens de open dagen kunnen zij kennismaken met de nieuwe appartementen die er worden gebouwd, kennismaken met de partijen die samen bouwen aan Leefgoed Veghel én is er een audiotour.

Het kloosterterrein en het voormalig Bernhoven ziekenhuisterrein in Veghel noemen we samen ‘het Kloosterkwartier’. Hier ontstaat een nieuwe, groene woonwijk met aandacht waar wonen, ontmoeten, ondersteunen en verbinden samenkomen. Het Kloosterkwartier wordt hét maatschappelijk hart van Veghel. Elf organisaties hebben de krachten gebundeld om samen het gedachtegoed van de Zusters Franciscanessen voort te zetten in het Kloosterkwartier. Zij doen dit onder de noemer ‘LeefGoed Veghel’.

Waar en wanneer Open Dagen LeefGoed Veghel?
- Vrijdag 24 september en zaterdag 25 september 2021.
- De algemene toegangsdeuren zijn geopend van 11.00 tot 16.00 uur en bevinden zich aan de ingang van de Meester Coothstraat in Veghel, naast uitvaartondernemer Claassen. Toegang is gratis.

Er is voor elk wat wils, zowel jong als oud. Zo presenteert elke organisatie van LeefGoed zich met eigen kraam. Hier kan je vragen stellen of ideeën delen over hoe je denkt dat LeefGoed nóg meer verbinding kan maken. Natuurlijk zijn er ook diverse leuke activiteiten voor kinderen te vinden op het terrein.

Tijdens de Open Dagen presenteert Zenzo, ontwikkelaar van de 41 koopappartementen, de eerste informatie over deze woningen aan bezoekers. Heb je interesse in een appartement? Tijdens de Open Dagen is inschrijven als geïnteresseerde mogelijk. Voor meer informatie bekijk ook: www.nieuwbouwkloosterkwartier.nl.

Audiotour
Maar wil je zelf ervaren, horen en zien hoe het ooit was en hoe LeefGoed Veghel er straks uit zal zien? Dan is de audiotour een mooie optie (aanmelden is verplicht). Een audiowandeling door de kloostertuin met prachtige verhalen van de Zusters Franciscanessen. Dit kunstproject is een initiatief van Phoenix Cultuur.
De gratis audiotour start beide dagen om 11.00 uur, om 13.00 uur en om 15.00 uur. Per dag zijn er drie rondes met steeds plaats voor maximaal 30 personen. Aanmelden hiervoor is verplicht. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@phoenixcultuur.nl met daarin naam, voorkeursdata en tijd, postcode en woonplaats.
Voor de audiowandeling verzamelen aangemelde bezoekers zich voor de ingang van het klooster, Deken van Miertstraat 8 in Veghel.

Meer berichten