<p>Het Zwijsen College in Veghel.</p>

Het Zwijsen College in Veghel.

(Foto: )

Voorlopig geen buitenlandse reizen voor Veghelse scholieren

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het Zwijsen College en het Fioretti College gaan zolang de huidige regels met betrekking tot testen van kracht zijn geen reizen naar het buitenland maken. De schoolleiding wil de niet-gevaccineerden niet uitsluiten van deelname. “Meenemen kan niet aangezien er zomaar sprake zou kunnen zijn van een positieve test in het buitenland waardoor iemand in quarantaine moet en misschien zelfs de hele groep. Dat gaat simpelweg niet”, aldus Anita O’Connor, algemeen directeur Voortgezet Onderwijs Veghel.

De buitenlandse reizen op het Zwijsen zijn pas vanaf april. O’Connor: “We gaan op dit moment wel door met de organisatie, maar beslissen pas tegen die tijd of ze werkelijk doorgang kunnen vinden.”

Ardennen
Leerlingen van het Fioretti zouden er eigenlijk al een reis naar de Ardennen op hebben moeten zitten, maar de reis naar België werd omgezet naar een alternatieve locatie in Nederland. “De andere buitenlandse reis van het Fioretti is ook veel later. Dus daar hanteren we dezelfde werkwijze als op het Zwijsen.”

Coronacheck
Excursies in Nederland gaan wel ‘gewoon’ door, uiteraard met inachtneming van de regels. “Dus met verplichting tot een CoronaCheck”, besluit de algemeen directeur Voortgezet Onderwijs Veghel.

Meer berichten