Deze vraagtekens komen tijdens de Veghelse Quiz zeker terug.
Deze vraagtekens komen tijdens de Veghelse Quiz zeker terug. (Foto: )

Veghelse Quiz gaat door: ‘Gaan het gewoon doen’

  •   keer gelezen

VEGHEL | “We gaan het gewoon doen”, klinkt het opgewekt. Natasja de Groot, chef Veghelse Quiz, is blij dat er op vrijdag 10 december weer een ‘normale’ editie van de Veghelse Quiz georganiseerd kan worden. Lukt het de Les Quizerables om hun titel succesvol te verdedigen of krijgen we een nieuwe winnaar? 

De voorbereidingen voor de achtste editie van de Veghelse Quiz zijn in volle gang. “We hebben nog best veel materiaal liggen wat we de afgelopen tijd hebben verzameld. Misschien wel meer dan ooit.” Aan de opzet wordt weinig gesleuteld. “Het standaard recept met doe-, buiten en thuisopdrachten. Voor de opdrachten buitenshuis putten we onder andere uit oude edities. Uiteraard zitten er ook weer muziekvragen in en natuurlijk opdrachten met een Veghelse link”, vertelt De Groot. De week voorafgaand aan de quiz staat de bibliotheek al in het teken van de Veghelse Quiz. De oplettende deelnemer kan daar al informatie vinden. Net als in het Veghelse centrum. Natasja vervolgt: “De centrumopdracht is wel anders dan men gewend is. Verder staat de Veghelse Quiz in het teken van cijfers. Op verschillende manieren spelen cijfers een grote rol.”

‘Je hebt elkaar nodig’
In de vorige edities was het van belang om goed contact te onderhouden met andere teams. Er moest immers samengewerkt worden om bepaalde opdrachten te voltooien. “We komen elkaar dit jaar ook weer tegen. Je hebt elkaar nodig.” De start van de Veghelse Quiz is weer gezamenlijk in de vernieuwde bibliotheek. “Het kan zijn dat we voor de opdrachten in groepsverband met de CoronaCheckapp of een negatieve testuitslag gaan werken. We houden de coronamaatregelen nauwlettend in de gaten.” Ieder jaar zorgt de organisatie achter de Veghelse Quiz ervoor dat er een goed doel wordt gesponsord. Vaak met zelfgemaakte spullen of bijvoorbeeld een voedselbox voor de Voedselbank. Voor de achtste editie zoekt De Groot nog een passend goed doel. “We hebben nog niks gevonden. Dus geïnteresseerden kunnen zich bij ons aanmelden via: veghelsequiz@nobb.nl. En oh ja ik zoek ook nog stagiaires. Zij mogen mailen naar hetzelfde mailadres”, lacht De Groot.

Les Quizerables
De winnaars van de laatste reguliere quiz in 2019 waren de Les Quizerables. Nooit eerder was een team zolang titelhouder. In verband met corona is het team nu al bijna twee jaar het beste quizteam van Veghel. De beker staat bij Anne Horck thuis op de schouw. Natasja lachend: “Ik hoop dat de beker nog heel is, want het is een wisselbeker dus we moeten hem wel terug hebben. Alle teams die zich vorig jaar hebben ingeschreven doen automatisch mee aan de Veghelse Quiz 2021. Mocht je onverhoopt niet kunnen, mail dan even.” Horck vult aan: “Natuurlijk krijgt Natasja de wisseltrofee terug. Wij komen onze titel zeker verdedigen. De Veghelse Quiz is voor ons echt een feestje.”


Les Quizerables: de winnaars van de laatste editie van de Veghelse Quiz.

Speciale krant
De uitslagenavond, uiteraard met een optreden van RUM, is op zaterdag 5 februari bij Fellows & Friends op de Markt. Op 10 november verschijnt er bij de Stadskrant Veghel een speciale krant over de opening van de nieuwe bibliotheek. “Misschien is het wel verstandig om die krant goed te bewaren. De bijlage is overigens ook online te lezen”, besluit De Groot.

Inschrijven kan via: www.nobb.nl.

Meer berichten