Chris van der Steen.
Chris van der Steen. (Foto: )

Starter aan het woord: Chris van der Steen

  •   keer gelezen

Begin dit jaar ben ik; Chris van der Steen, 44 jaar, samenwonend en werkend met Marijke Koenen en 6 kinderen gestart met Zorg in huis Brabant. Het regionale zorgbureau die mensen gaat helpen die door omstandigheden steeds minder zelfstandig kunnen doen en waar mantelzorgers ook ondersteuning nodig hebben. Dit doe ik door middel van de inzet van een Europese inwonende zorgverlener. Hierdoor kunnen mensen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen.

We hebben in Nederland de komende decennia te maken met een enorme vergrijzingsgolf waar de uitdaging ligt in de zorg voor de steeds ouder wordende mensen.

Ik ben mijn onderneming gestart vanuit de behoefte aan een zinvolle invulling van werk in combinatie met mijn achtergrond in de uitzendbranche. Inmiddels heb ik al een behoorlijk netwerk in de zorg op kunnen bouwen. Na de start van mijn bedrijf heb ik me aangesloten bij Startersnetwerk Meierijstad en huur sindsdien ook een flexibele werkplek bij Startup Meierijstad. Hierdoor heb ik goed gebruik kunnen maken van de diensten en de kennis van deze beide netwerken. Dit varieert van welk boekhoudpakket je gebruikt tot juridisch advies, coaching en nog veel meer.

In de loop van dit jaar ben ik tegen een groot struikelblok aangelopen wat betreft de arbeidstijdenwet. Op het moment dat mijn buitenlandse zorgverlener bij de client aan de slag gaat en daar dus ook tijdelijk komt wonen kan het zijn dat de Inspectie SZW hier vanwege de arbeidstijdenwet een stokje voor gaat steken. Ondanks dat de zorgverlener 40 uur per week werkt is het wettelijk nog een lastig hoofdstuk waar ik op dit moment nog geen pasklaar antwoord op heb. De laatste tijd ben ik mij daarom aan het oriënteren welke koers ik wil gaan varen met mijn onderneming en heb daar bij de mede-starters een mooi klankbord voor.

Meer berichten