<p>Wethouder Jan Goijaarts wordt lijsttrekker van CDA Meierijstad.&nbsp;</p>

Wethouder Jan Goijaarts wordt lijsttrekker van CDA Meierijstad. 

(Foto: )

Jan Goijaarts opnieuw lijsttrekker CDA, wethouder Van der Pas wordt lijstduwer

  •   keer gelezen

VEGHEL | De algemene ledenvergadering van CDA Meierijstad heeft op woensdag 22 september haar lijsttrekker voor de komende verkiezingen gekozen. Huidig wethouder Jan Goijaarts is net als vijf jaar geleden unaniem verkozen tot lijsttrekker. Wethouder Coby van der Pas geeft gehoor aan de wensen van het CDA om te gaan verjongen en vernieuwen. Daarom heeft ze besloten niet te kiezen voor een verkiesbare plaats. “Van der Pas heeft wel aangegeven dat zij de ambitie heeft om zich nog een periode vol in te zetten voor de partij en dat zij opnieuw beschikbaar is als wethouder, mocht dat nodig zijn”, meldt het CDA-bestuur. 

Van der Pas fungeert, na verzoek van het bestuur, tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen als lijstduwer. Reden daarvoor is dat het bestuur veel waardering heeft voor het functioneren van Van der Pas. “De ledenvergadering reageerde met applaus en dus werd ook de lijstduwer unaniem gekozen”, aldus CDA Meierijstad.

Voorkeursstemmen
Daarmee is zowel de CDA-lijsttrekker als de lijstduwer bekend. Op de algemene ledenvergadering van 20 oktober wordt een besluit genomen voor de totale kieslijst en het verkiezingsprogramma van de partij.
In 2016 werd CDA de tweede partij na TEAM Meierijstad (inmiddels gesplitst in HIER en Lokaal Meierijstad). Jan Goijaarts kreeg tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen de meeste voorkeursstemmen in Meierijstad: 2394.

Meer berichten