<p>Een voorbeeld van een tweekapper in de nieuwe woonbuurt Kloosterveldt.</p>

Een voorbeeld van een tweekapper in de nieuwe woonbuurt Kloosterveldt.

(Foto:)

Veghel Buiten breidt uit met plan Kloosterveldt

  •   keer gelezen

VEGHEL | Aan de rand van Veghels Buiten ten zuiden van de Erpseweg komt de nieuwe woonbuurt Kloosterveldt. Een door water en velden omzoomd woongebied dat stedenbouwkundig is opgezet als een klooster. Ook de architectuur met veel authentieke details sluit daar bij aan. De Udense ontwikkelaar Hendriks Coppelmans realiseert in Kloosterveldt 73 woningen en appartementen, zowel koop als huur. 10 twee-onder-een- kapwoningen en 4 levensloopwoningen gaan morgen in verkoop.

“De opzet van Kloosterveldt is bijzonder. Het doet denken aan een klooster. Met bebouwing in een carrévorm. Daaromheen een aaneenschakeling van verschillende woningtypes in de sfeer van een Begijnhof. Naar de buitenrand van het gebied is meer openheid met woningen op ruimere kavels. De twee-onder-een-kapwoningen zijn door een ’kloostermuur’ aan elkaar verbonden, een bijzonder architectonisch element met gewelfde onderdoorgangen die toegang geven tot de oprit, garage en woning”, laat Hendriks Coppelmans weten. Daarachter verscholen, grenzend aan Landhoed Stiphorst, liggen de vier levensloopwoningen met slaap- en badkamer op de begane grond. Centraal in het gebied ligt een grote groene zone (de kloostertuin) met ruimte voor spelen, ontmoeting en parkeren. Rondom liggen velden, houtwallen en water.

Start verkoop 25 september
Op zaterdag 25 september tijdens de start van de verkoop kunnen belangstellenden van 12.00 uur tot 14.00 uur terecht bij Dragt Makelaars (Poort van Veghel 4931a) voor het ophalen van een brochure, prijslijst en andere verkoopinformatie. De makelaars zijn aanwezig voor toelichting en vragen. Inschrijven voor een woning kan tot en met 4 oktober. Op de website kloosterveldt.nl kunnen geïnteresseerden de woningen bekijken en het voorkeursformulier invullen.

Meer berichten