Anne Biemans kan haar geluk niet op na de late gelijkmaker. Haar teamgenoten genieten mee. Foto:

Geel-Zwart koestert zwaarbevochten punt na late gelijkmaker

Sport 470 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 speelden zondag tegen Maastricht Dames 1. Het beloofde een spannende pot te worden, aangezien dit de nummer 1 en 2 van de ranglijst waren. Lange tijd leek het erop dat Maastricht er met de drie punten vandoor ging, maar Anne Biemans besliste vlak voor tijd anders.

Geel-Zwart begon niet goed aan de wedstrijd. In balbezit was het te slordig en hierdoor had Maastricht de controle over het eerste kwart. Een doelpunt bleef echter uit en zodoende begonnen de Veghelse hockeysters met een 0-0 stand aan het tweede kwart. Geel-Zwart was fel en oogde gretig, maar ballen werden te gemakkelijk ingeleverd en mede daardoor kwam Maastricht op voorsprong. Het leek alsof Geel-Zwart dit nodig had, want langzamerhand wisten ze de wedstrijd te kantelen. Er bleef druk komen richting de goal van de gasten, dit leidde uiteindelijk vlak voor rust tot de gelijkmaker. Na een mooie voorzet van Fleur Teulings wist Lynn van Hommel de bal binnen te tippen.

Dying seconds
Na rust bleef het een spannende pot met kansen voor beide teams. Maastricht Dames 1 kwam wederom op voorsprong. Geel-Zwart speelde zeker niet hun beste wedstrijd, maar er werd gevochten, gestreden en samengewerkt om een zo’n goed mogelijk resultaat neer te zetten. Maastricht hield lang stand, maar vlak voor tijd wisten de Veghelse hockeysters de gelijkmaken te forceren. Anne Biemans sloeg in the dying seconds een strafcorner snoeihard binnen. Loon naar werken voor Geel-Zwart Dames 1. Er kwam dan ook een hoop ontlading los en de dames van Geel-Zwart vlogen elkaar in de armen. Met een zwaarbevochten punt stapten ze van het veld.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. De dames nemen het dan op tegen HOD Dames 1.