<p>Varkenshouders Marcel- en Miriam Berkvens openden op 1 oktober 2020 hun winkel in de Kalverstraat.</p>

Varkenshouders Marcel- en Miriam Berkvens openden op 1 oktober 2020 hun winkel in de Kalverstraat.

(Foto: )

Oijnk! bestaat één jaar, feestweekend staat voor de deur

  •   keer gelezen

VEGHEL | Oijnk! opende op 1 oktober 2020 haar deuren van de winkel in de Kalverstraat. Ondanks de corona was er een flitsende start met veel publiciteit, vanuit allerlei kanten was er volop aandacht en veel aanloop.

De lockdown was een sombere periode. Oijnk! mocht wel open blijven omdat vlees, snoep en verzorgingsproducten het belangrijkste deel van het assortiment zijn, maar de gezelligheid die ook belangrijk is bij het winkelen was verdwenen. Ook de workshops waarmee Oijnk! in januari wilde beginnen konden geen doorgang vinden. Gelukkig verdween de 1.5 meter verplichting voor kinderen tot en met 12 jaar in de zomer en werd er gestart met workshops snoepjes maken voor kinderen. De 1.5 meter is inmiddels helemaal verdwenen en dus kan Oijnk! binnenkort starten met de andere workshops. “We zijn blij dat we op 1 oktober kunnen vieren dat we 1 jaar open zijn. Om dat te vieren beginnen we vrijdag 1 oktober al vroeg met een ontbijt met genodigden. Na het ontbijt openen we de winkel en trakteren we de klanten op een kop koffie met iets lekkers. Verder hebben we op 1, 2 en 3 oktober de barbecue aan waar we heerlijke broodjes Eigezwijnse worst verkopen”, aldus Marcel- en Miriam Berkvens.

Op zaterdag 2 oktober krijgen de prijswinnaars van de Peppa Pig kleurwedstrijd, die samen met Theater De Blauwe Kei is georganiseerd, hun prijs uitgereikt.

Meer berichten