<p>Goof van Nunen (L) wordt opgevolgd door Peter van de Snepscheut (R). </p>

Goof van Nunen (L) wordt opgevolgd door Peter van de Snepscheut (R).

(Foto: Leo Adank)

Festival Fabriek Magnifique verwelkomt nieuwe voorzitter

  •   keer gelezen

VEGHEL | Bijna 20 jaar was hij voorzitter van Fabriek Magnifique en Goof van Nunen is trots op wat er is neergezet. “Het begon in 2001 met een ambitie van Jan van Hoof en een aantal anderen. Zij vonden dat Veghel iets moois verdiende. Kunst in combinatie met food, voor iedereen toegankelijk. Zo is het eerste, toen nog, Slokdarmfestival ontstaan”, vertelt hij. “Fantastisch dat we in 2022 de tiende editie van Fabriek Magnifique mogen vieren. Een festival voor, door, van en met iedereen.” Van Nunen wordt opgevolgd door Peter van de Snepscheut.

Goof van Nunen draagt het voorzitterschap vol vertrouwen over aan Peter van de Snepscheut, actief in het Veghelse verenigingsleven én fervent muziekliefhebber. Peter: “Toen ik gevraagd werd voorzitter te worden, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben jarenlang door Fabriek Magnifiek verwend met de meest uiteenlopende muziek- en kunstvoorstellingen. Van Alan Clark, de Carmina Burana of pianist Rik Kuppen tot prachtige schilderijen, de pindakaasvloer of de puzzel van Meierwijstad. Ik vind het geweldig hoe Fabriek Magnifique, ook mensen die weinig met kunst hebben, weet te verrassen en te verwonderen. Daar draag ik graag aan bij.”

22, 23 en 24 juli
Peter van de Snepscheut is inmiddels als voorzitter met het team vrijwilligers volop aan de slag met de voorbereiding van de komende jubileumeditie. Goof van Nunen blijft als ambassadeur-honoree betrokken bij het festival. De tiende editie van het tweejaarlijkse festival in Veghel staat gepland op 22, 23 en 24 juli. Meer info op: www.fabriekmagnifique.nl.

Meer berichten