Geel-Zwart gaat ten onder in Valkenswaard.

Geel-Zwart verliest geflatteerd van koploper

Sport 339 keer gelezen

VEGHEL | Met debutante Joes de Kock in de selectie vertrok Geel-Zwart Dames 1 afgelopen zondag vol goede moed naar Valkenswaard. Daar was koploper HOD Dames 1 de tegenstander. De Veghelse hockeysters speelden vrij aardig, maar verloren geflatteerd met 4-0.

De wedstrijd begon gelijk fel, beide teams gingen voor de overwinning. Het werd dan ook een wedstrijd die zeker voor de neutrale toeschouwer het kijken meer dan waard was. In het eerste kwart waren de grotere kansen voor HOD, maar de openingstreffer bleef uit. De organisatie van Geel-Zwart stond goed. In het tweede kwart miste HOD Dames een strafbal, maar vlak daarna braken ze toch de ban.

Alles of niets
Met een 1-0 achterstand begonnen de dames van Geel-Zwart aan de tweede helft. Er kwamen genoeg kansen op de gelijkmaker, alleen werden deze niet afgerond. In de stromende regen bleef het een felle pot waarbij beide teams kansen creëerden. In het laatste kwart gingen de Veghelse dames alles of niets spelen, maar in plaats van de gelijkmaker liep HOD uit naar een ruime zege. De thuisploeg wist goed gebruik te maken van het extra risico dat Geel-Zwart nam. Uiteindelijk liep de score op tot 4-0. Een geflatteerde nederlaag van de gasten uit Veghel.

Komende zondag neemt Geel-Zwart Dames 1 het op eigen veld op tegen Hopbel Dames 1.