Afbeelding

Nieuwe Prins Carnaval is een ‘geweldige vent’

Carnaval 3.121 keer gelezen

VEGHEL | Op 11-11 neemt Prins Robert d’n Twidde afscheid als heerser van Kuussegat. En dat is er een voor in de boeken want hij stond maar liefst twee jaar aan het roer samen met zijn adjudanten Marc Verhoeven en Patrick van Uden. Nu is het tijd voor een nieuwe prins. “Het is echt een geweldige vent, hij gaat het zeker goed doen”, aldus Prins Robert d’n Twidde over zijn opvolger. 

Het officiële afscheid wordt gehouden bij de Gouden Leeuw Veghel op donderdag 11 november om 20.00 uur. “We hebben al gehoord dat er heel wat prinsen uit Meierijstad samen met hun gevolg naar de Gouden Leeuw komen. Vanaf die dag hoor ik officieel bij de Opa’s, dat is een groep mannen die bestaat uit oud-prinsen en -adjudanten. Marc Verhoeven en Patrick van Uden keren terug bij de Raad van Elluf als raadsleden. Voor Marc is dat de eerste keer, hartstikke leuk. Het is natuurlijk jammer dat ik afscheid moet nemen van het Kuussegatse publiek, maar ik kijk er ook erg naar uit hoe de nieuwe prins het gaat doen. Dat ga ik natuurlijk vanaf de zijlijn volgen. Tijdens de Hofzittingen zit ik in de zaal te genieten.” 

Meer-gangendine
Naast lid van de opa’s is Robert ook al vijf jaar lid van het Foodtiem. “Dus ik moet weer aan de bak. Zondag 21 november tijdens de matineemiddag help ik met uitserveren en bedienen van het meer-gangendiner. Samen met Teun Horck van DIS en mijn collega’s van het Foodtiem wordt het een bijzondere zitting. We gaan voor een luxere setting en ontspannen sfeer”, aldus Prins Robert.

De matineemiddag is een combinatie tussen een chique dinershow en een carnavaleske Hofzitting. De kosten zijn 44 euro. Meer info op: www.kuussegatters.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant