De 10-jarige Anne uit Veghel is dolbij dat ze weer kan optreden, op 31 oktober staat ze in Veghel op de planken.
De 10-jarige Anne uit Veghel is dolbij dat ze weer kan optreden, op 31 oktober staat ze in Veghel op de planken.

Na vervelende en verwarrende tijd mag Anne ‘eindelijk weer spelen’

Algemeen 818 keer gelezen

VEGHEL | Na negen maanden keihard oefenen, begon voor Anne-Louise Janssen (10) eind 2019 haar avontuur als musicalster in de musical Annie. In totaal speelde de jonge Veghelse musicalster twaalf keer de rol van Molly. “Ik zou de rol eigenlijk 24 keer vertolken, maar door het coronavirus ging dat niet. Het was een vervelende en verwarrende tijd”, vertelt Anne-Louise. Gelukkig is ze onlangs begonnen aan een nieuwe klus. In de musical Dolfje Weerwolfje speelt ze de rol van Noura.

Op 4 maart 2020 speelde Anne haar laatste voorstelling. “Ik had van school vrijstelling gekregen om op te treden. Ik had er onwijs veel zin in en baal nog steeds dat ik maar de helft van de shows hebben kunnen doen. Ineens mochten we niet meer optreden. Ik heb ook geen afscheid kunnen nemen van de cast”, baalt ze.

Videobellen
De lockdown maakte een diepe indruk op de 10-jarige Anne. “Zowel positief als negatief”, legt moeder Claudia uit. Ze vervolgt: “Op school ging het prima en ze heeft een piano gekregen, waar ze veel gebruik van maakt. Ze heeft zelfs les gevolgd via videobellen. Het zingen lukte echter niet meer zo goed. Dat is ook niet zo gek, want ook voor kinderen is het een rare tijd geweest.” Inmiddels heeft Anne zich eroverheen gezet en voor de zomer deed ze auditie bij Rick Engelkes Producties voor de rol van Noura in de musical Dolfje Weerwolfje. Anne: “Noura is het vriendinnetje van Dolfje Weerwolfje, bekend uit de boeken van Paul van Loon.” Tien dagen na haar goed verlopen auditie kreeg de Veghelse goed nieuws. Anne vervolgt: “Toen ik het te horen kregen, kon ik mijn geluk niet op. Eindelijk mag ik weer spelen! De rol past goed bij mij. Noura is aan de ene kant pittig, maar ook lief en verlegen. Het belangrijkste is dat je je rol goed moet kennen. Je moet weten wie je speelt”, vindt ze.


Noura is een meisje uit Dolfjes klas. In het boek Volle maan ontdekt ze Dolfjes geheim en wordt per ongeluk door hem gebeten. Vanaf dat moment is ook zij een weerwolf en trekt ze er geregeld samen met Dolfje op uit.


Nooi zakcentje
Dolfje Weerwolfje wordt in totaal tussen de 50 en 60 keer gespeeld in theaters door heel Nederland. Anne mag vijftien keer de rol van Noura vertolken. “Samen met drie andere meiden draaien we door. In verband met mijn leeftijd mag ik niet te vaak optreden”, legt ze uit. Financieel onafhankelijk wordt ze niet van het avontuur, maar een mooi zakcentje wordt er wel verdiend. “Ik krijg 30 euro per optreden”, zegt Anne verlegen. “Wat ik met het geld ga doen, weet ik eigenlijk niet. Ik ben niet ergens voor aan het sparen.” Naast haar musicalcarrière is Anne ook actief als stemacteur in verschillende series, waaronder Go! Go! Gary Carson (Netflix).

Verkoudheid
De eerste voorstelling van Dolfje Weerwolfje speelde Anne op 26 september in Noordwijk. “Ik was snotverkouden dus daarom extra gestrest. Ik heb alles gegeven en het ging beter dan ooit. Op het podium staan vind ik het leukste dat er is. Daar doe je het allemaal voor.” Vader Mark vult aan: “Ze deed het echt geweldig. De adrenaline nam het over van de verkoudheid.”
De Veghelse musicalster mocht zelf haar voorkeuren doorgeven. Uiteraard zat daar de voorstelling in De Blauwe Kei op 31 oktober tussen. “En die heb ik toegewezen gekregen”, jubelt ze. “Ik mag gaan spelen op de plek waar ik op mijn zesde voor het eerst in aanraking kwam met theater. Ik ben enorm blij en trots dat ik mag optreden in mijn eigen dorp.” Haar ouders vullen aan: “En het is in de buurt, ook wel eens lekker”, lachen ze.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant