Dongen pakte drie punten van Blauw Geel'38/Jumbo
Dongen pakte drie punten van Blauw Geel'38/Jumbo Foto:Gerard Beekmans

En wéér wint Dongen in de slotfase van Blauw Geel’38/Jumbo

Voetbal 1.003 keer gelezen

DONGEN | Weer lukte het Blauw Geel’38/Jumbo niet om de magere voorsprong in Dongen over het eindsignaal te krijgen. Vooral de eerste helft waren de bezoekers beter. Na rust was het Jay van Boxtel die met een voorzet doelman Wessel Sprangers verraste: 0-1. Daarna profiteerde Dongen na het wegzakken van de Veghelaren via Theo Martens en Mauricio Helstone naar 2-1 wat tevens de eindstand was.

Dongen blijft voor de Veghelaren vooral in Dongen een moeilijke tegenstander. Werd een paar seizoenen geleden een zeker schijnende winst ook in de slotfase weggegeven, vandaag overkwam het team van trainer Niels van Casteren hetzelfde. Na een korte mindere start van de wedstrijd namen de bezoekers de wedstrijd volledig over. Jari Koenraat namens Dongen en Ben van den Nieuwenhof van Blauw Geel’38 waren dicht bij de openingstreffer, maar die viel niet. Ook het schot van Danny Verbakel werd door Sprangers gekeerd. Vooral de mogelijkheid voor Vince Duits op slag van rust werd niet goed verwerkt door de man uit Heesch.

Slotfase
Na rust viel al snel de 0-1. Jay van Boxtel kwam op vanaf rechts waar zijn strakke voorzet via Sprangers in het doel verdween. Langzaam in het verloop van de tweede helft nam Dongen de regie van de wedstrijd over. Het kreeg kansen waar oud Blauwgeler Koenraat een sterke pot speelde, maar kwam ook niet tot scoren. In de 79e minuut was het toch raak. Theo Martens kogelde een vrije trap via de onderkant van de lat binnen: 1-1. Dongen werd sterker, maar Blauw Geel’38 bleef de aandacht vragen in de omschakeling. Twee minuten voor tijd pegelde Duits op doel, maar Sprangers had zijn middag. Juist uit de omschakeling is het dan toch Dongen dat in de absolute slotfase via Helstone alsnog de winst veilig stelde. Dat 1-1 de verhoudingen beter weer had gegeven hadden ze Dongen begrijpelijk geen boodschap aan.

Vreugde na de 0-1 van Jay van Boxtel (foto Gerard Beekmans)

Teleurstellend
Trainer Niels van Casteren: “Dongen was alleen de eerste 20 minuten optisch iets beter, maar daarna kwamen wij. Ze kregen daar niet echt kansen in. Wij namen het over waar Vince Duits echt in een 1-op-1 situatie had moeten scoren. Na rust na de 0-1 waren er echt wel kansen op 0-2 maar die viel helaas niet. Dongen kwam uit het niets tien minuten voor tijd op 1-1. Het laatste gedeelte was matig van beiden. Dan valt nog dat  doelpunt als ze voor de tweede keer in die fase bij ons voor het doel komen. Een zeer teleurstellend resultaat vanuit ons perspectief. volgende week OFC.”

Blauw Geel’38/Jumbo: Emilio Crusat, Jay van Boxtel , Migiel Zeller Robin Voets, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen, Lars Loermans, Danny Verbakel (89 Tom Dekkers), Ben van den Nieuwenhof (75. Haillil Murt), Koen van der Zanden (46. Tijn Bosch), Vince Duits .