Avanti'31 won van RKTVC. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

3C: Avanti’31 niet te stoppen, Schijndel wint moeiteloos, dikke onvoldoende voor Margriet,

Voetbal 1.466 keer gelezen

Avanti’31 is na drie speelrondes toch wel de verrassende koploper in de derde klasse C. Dankzij drie goals van Geert van Heeswijk werd RKTVC met 3-0 aan de kant gezet. De ploeg van trainer Stephan Hesemans is de enige ploeg die nog foutloos is.

Avanti’31 - RKTVC. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

BMC - Schijndel 0-3
Naast Avanti’31 is ook plaatsgenoot Schijndel goed begonnen aan de competitie. Door de 0-3 winst bij BMC staat de ploeg van trainer Henry van Alebeek vierde op de ranglijst met zeven uit drie. Bij de bezoekers scoorde Bjorn Blummel na 11 minuten de openingstreffer en in de tweede helft maakten Brent Blummel en Tjeerd Pijnenburg er 0-3 van. “De jongens hebben het vandaag goed gedaan en hebben de rust bewaard. Het enige kritiekpunt is dat wij te weinig goals maken”, aldus Van Alebeek. “Die vierde plaats is leuk, maar zegt nog niet veel. Over een week of acht kun je pas echt zeggen waar je staat als ploeg.”

SCG’18 - Nooit Gedacht 2-2
Een 2-2 gelijkspel dat voelt als een nederlaag. “Echt heel zuur”, aldus Nooit Gedacht-trainer Henry van der Linden. Zijn ploeg kreeg in de eerste 25 minuten diverse goede kansen, maar onder andere twee keer de paal en een keer de lat voorkwamen de 0-1. Uit een counter was het SCG’18 dat na 26 minuten op voorsprong kwam. Nooit Gedacht bleef de controle houden, maar pas na 64 minuten viel de gelijkmaker door Lars Hendriks. De Geffenaren gingen op jacht naar de voorsprong en die kwam er in de 87ste minuut door Jari van Erp. Of het genoeg was voor de overwinning? In de vierde minuut van de extra tijd wees de scheidsrechter naar de stip na een scrimmage. Het buitenkansje werd benut en dus liet Nooit Gedacht de kans liggen om voor de derde keer op rij te winnen. “We hebben prima gespeeld, maar we vergeten alleen meer goals te maken en slimmer te zijn in die blessuretijd door balbezit te houden. Het is weer een leermoment. Op naar donderdag Berghem Sport thuis voor de beker.”

Margriet - Alem 0-3
0-3 verliezen van Alem is zeer teleurstellend voor Margriet. Trainer Maarten van Vugt gaf na afloop alleen zijn doelman Mark Ruijtenburg een compliment. “De rest was echt onder de maat. Ik hoop dat het dieptepunt vandaag is bereikt. Ik miste bij de jongens ook de drive om er volle bak voor te gaan, iets wat ik bij Alem wel zag.” Met rust stond het al 0-2 voor Alem, dat vergat om de stand verder uit te breiden. Na rust drong Margriet aan, maar werd het net niet gevonden. Ook kreeg het geen penalty, terwijl ze vonden dat ze er wel recht op hadden. Het duel werd ook nog even tijdelijk gestaakt, nadat de grensrechter een akkefietje tussen twee spelers had waargenomen. Aangezien de scheidsrechter het zelf niet zag, werd er even een afkoelingsperiode ingelast. Margriet kende een offday en tot overmaat van ramp werd het ook nog 0-3. “Als wij bij 1 van de kansen er 1-2 van hadden gemaakt, dan had ik het vertrouwen dat we iets konden halen. Maar dit was echt een dikke onvoldoende.”

DSC - FC Schadewijk 1-1
Ook tegen DSC slaagde FC Schadewijk er niet in om te winnen. Het kwam na zo’n 70 minuten wel op voorsprong in Kerkdriel. Invaller Benjamin Duah stond pas een paar minuten in het veld of het was al raak. Voldoende voor de winst was het niet. In de slotfase sloeg DSC terug en eindigde het duel in 1-1.