DAW won met 3-0 van Volkel
DAW won met 3-0 van Volkel Foto: Eric Megens

2F:Olympia’18 lijdt gevoelige nederlaag bij CHC, Prinses Irene opgelucht na winst in Heeswijk

Voetbal 804 keer gelezen

Een mooie zondag in deze klasse waar Wesley Meeuwsen belangrijk was voor CHC waar het Olympia’18 overrompelde. Prinses Irene won verdiend van Heeswijk. Sterke beurt van Volharding door driepunter op Emplina. Volkel, Venhorst en EVVC zijn voorlopig nog puntloos. Helvoirt is virtueel koploper als het wint van Volkel op 14 november en natuurlijk zelf ook blijft winnen. En dat allemaal onder het vriendelijk lachende herfstzonnetje.

Wellicht een lelijke tegenvaller voor de Balledonkers de nederlaag in de derby met Prinses Irene. Het leek zo goed te gaan in het heerlijke najaarszonnetje bij de redelijk bezochte derby. Bij Heeswijk keerde Ries van Alebeek weer terug na een lange periode van blessures. Na zeven minuten konden de Heeswijkse armen de lucht in. Thijs van Doorn van de ploeg uit Nistelrode ging in de fout, die door Jules Heerkens werd onderschept en Max Sluiter de mogelijk gaf om te scoren. Prinses Irene liet zich er niet door van de wijs brengen en bleef lekker voetballen. In de 19e minuut was de stand alweer gelijk. Een bal van rechts ging over iedereen heen inclusief keeper Sebastiaan de Schouwer waar Jerin van de Rakt snoeihard binnen kopte: 1-1. Vijf minuten later had Guus Reinders dé kans de score naar een voorsprong om te buigen. Zijn inzet ging echter tergend langs de verste paal. Heeswijk zette nog voor rust aan voor een offensief, met een sterke Wouter van Dijke vooral in de duels, maar gescoord werd er niet meer.

Peter Kuijpers

Rood
Na rust werd het voor beide partijen aftasten, zonder echt kansen te krijgen. Prinses Irene had wel meer diepgang en dus meer dreiging. Heeswijk miste de smoking gun om de kansen af te maken ondanks de grote ruimten die er meer en meer vielen. In de 60e was het wel raak, maar dan aan de kant van de bezoekers. Tim van der Heijden werd vrijgelaten en kon vrij op De Schouwer aflopen wat 1-2 betekende. Vijf minuten later viel het doek voor Heeswijk. Reinders werd door Danny Aarts gemangeld waar laatste kon vertrekken met direct rood. Scheidsrechter Lars Meijer plaatste de bal op elf meter van De Schouwer die de pingel van Aron van der Rijt onder zijn buik door voelde gaan, maar te hard was om te stoppen: 1-3. De bank van Nistelrode zakte terug in de stoelen. Deze pot was binnen. Bijna werd het nog 1-4, maar de inzet van Tim van den Brand spatte op de dwarslat uiteen.
De eerste punten zijn binnen voor de nog puntloze Nistelrodenaren. Heeswijk mag het proberen volgende week uit bij Real Lunet mits het coronamonster daar verdwenen is.

1-0 voor Heeswijk door Max Sluiter (niet zichtbaar) (foto Peter Kuijpers)

Gesprek met trainer Theo van Lieshout van Heeswijk

Gesprek met trainer Erik Meulendijk van Prinses Irene

Excuses voor de matige geluidskwaliteit (knopje verkeerd oeps!)

CHC – Olympia’18 4-0
Het Bossche CHC heeft er geen gras over laten groeien en duidelijk gemaakt wat de plannen zijn dit seizoen. Al voor rust keken de mannen van Olympia’18-trainer Wil Beijer tegen een 3-0 achterstand aan. Wesley Meeuwsen opende van zeker dertig meter met een heerlijk doelpunt naar 1-0. Mouad Hassan tekende voor 2-0 en op slag van rust was het oud-prof Anouar Hadouir die tekende voor 3-0. Bij Olympia’18 was het snel duidelijk dat hier in Den Bosch vanmiddag weinig te halen viel. Na rust nam CHC duidelijk gas terug en kon Hassan met zijn tweede de 4-0 eindstand bepalen. Beijer was kort en duidelijk: “CHC is een ploeg met heel veel individuele kwaliteiten. Ze maakten prachtige doelpunten en eentje met een fantastisch afstandsschot, maar achterin zijn ze toch kwetsbaar. Wij verzuimden de eerste 30 minuten bij een 0-0 stand de score te openen, maar dat gebeurde niet. Ze braken het open met dat schot van afstand. We hebben veel jeugd in het team en die heb ik vandaag leuke dingen zien doen die me hoop geven voor de toekomst. We zijn met een nieuw team bezig en dan kan je zulk een nederlaag overkomen. We kijken positief naar de toekomst en volgende week komt SVSSS, daar gaan we ons op concentreren.”

Foto Eric Elbers

Venhorst – Helvoirt 0-2
Helvoirt won vanmiddag in Venhorst met 0-2 van de club met dezelfde naam. De eindstand was al met de rust bereikt. Collin van de Berg opende in de 23e minuut naar 0-1 Venhorst kreeg de kans op 1-1 toen Max van den Bosch alleen op Jannes Verhulst, de doelman van Helvoirt afging, maar laatste redde uitstekend. Venhorst kwam in ondertal te spelen. Teun van de Putten (had al geel) protesteerde voor het afvlaggen van het Venhorstdoelpunt van Joris van de Hoven. Scheidsrechter Quinten trok geel en kon Van de Putten vervolgens inrukken. Na rust een beter Venhorst wat in de 83e minuut dicht bij de 1-1 was. Jesse van Gerwen zijn inzet werd van de lijn gehaald. Het doelpunt zou toch aan de andere kant vallen. Marcus Smarius was de maker van de 0-2. Venhorst beleeft een moeilijke periode en speelt komende zondag uit bij het eveneens nog puntloze Volkel.

DAW Schaijk – Volkel 3-0
Wie had dat gedacht dat DAW na drie wedstrijddagen en drie collega’s de kopgroep in 2H aan zou voeren. Vanmiddag was het Volkel dat de kracht van DAW moest ervaren. Al na een kwartiertje was het Bart Vos die een fout in de Volkelse defensie af wist te straffen. Bij de ene doelpunt bleef het in de eerste helft. Na rust een beduidend sterker DAW mede door het invallen van Corik Megens. Een strafschop brak de ban. Mark Megens faalde niet vanaf elf meter en liet de Volkel doelman kansloos. De bezoekers konden behoudens één kans weinig terug doen en werd vooral op het middenveld overlopen. Tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Corik Megens gaf zijn invalbeurt gestalte met het bepalen van de 3-0 eindstand.

SVSSS – EVVC 2-0
Bij een blik op de ranglijst is het toch een wat vreemde gewaarwording dat het Vinkelse EVVC stijf onderaan staat. Van een ploeg die al jaren in de tweede klasse speelt ben je dat niet gewend. Het heeft zijn reden. Vinkel is maar een klein dorp en dan is de selectie vaak maar heel smal en bepalend door enkele spelers. Als die wegvallen komen er problemen. Toch was coach Antwan van Rijn niet ontevreden. Een doelpunt nota bene bij een 0-0 stand werd afgekeurd wegens een twijfelachtig vlagsignaal. Van Rijn had er zijn twijfels over. Uiteindelijk kwam SVSSS met een 2-0 eindscore over de thuisplaat. EVVC maakt zich op voor het duel komende week tegen koploper Volharding.

Volharding – Emplina 3-0
Een duidelijk zege van het elftal van trainer Johan Vullings die zijn nieuwe aanwinsten uitstekend laat renderen. Volharding beleeft de beste seizoenstart in tien jaar. Vanmiddag zegevierden de roodwitten uit Vierlingsbeek in eigen huis met 3-0 tegen Emplina uit Empel. Na drie duels zijn de Soetendaalbewoners met zeven punten uit drie duels medekoploper met drie andere teams, CHC uit Den Bosch, DAW uit Schaijk en SVSSS uit Udenhout. CHC heeft het beste doelsaldo van het viertal en staat feitelijk bovenaan. Vanmiddag werd er al na acht minuten gejuicht op Soetendaal bij de 1-0 van Vincent Buijssen die weggestoken werd door Kas van den Bosch. Van den Bosch zou zich ontpoppen tot man van de wedstrijd en voerde zelf de stand op naar 2-0 na een half uur spelen. De bezoekers uit Empel deden wel wat terug, maar bij Volharding staat Bono Barten onder de lat die in een puike vorm verkeert. Volharding gooide pas acht minuten voor het reguliere speeleinde het definitieve slot op de deur. Een treffer naar 3-0 van Van den Bosch met zijn tweede. Een prima start van Volharding dat volgende week rode lantaarndrager EVVC treft in Vinkel.