<p>Hier is de 17-jarige jongen toegetakeld door een groepje van zo&#39;n 15 &agrave; 20 jongeren.&nbsp;</p>

Hier is de 17-jarige jongen toegetakeld door een groepje van zo'n 15 à 20 jongeren. 

(Foto:)

Groep jongeren mishandelt leeftijdsgenootje: ‘Gelukkig kan hij het nog navertellen’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Een 17-jarige jongen is zondagavond rond 22.15 uur mishandeld door een groep jongeren. De Veghelse jongen is op de Goordonksedijk van Mariaheide richting Veghel aangevallen door een groep van ongeveer 15 tot 20 jongens. “Het is de puurste vorm van zinloos geweld. Gelukkig kan onze zoon het navertellen”, aldus zijn hevig geschrokken ouders.

Het slachtoffer kwam terug van Festyland. Het was voor de 17-jarige jongen zijn eerste festival. Toen hij vertrok appte hij zijn vader nog dat hij naar huis kwam en een ‘superleuke dag’ had gehad. “Ik vond het op een gegeven moment wel laat worden. Hij had allang thuis moeten zijn. Ik heb hem toen geprobeerd te bellen, maar ik kreeg geen antwoord. Pas na een tijdje belde hij me compleet overstuur op. Ik ben er snel heengereden en trof hem daar gewond aan.”

Capuchon
Het slachtoffer had een bloedneus, opgezwollen wangen, gesprongen aderen in zijn oog en een kapotte lip. Hij inmiddels een arts bezocht omdat hij klachten blijft houden. Zijn ouders vertellen wat er precies is gebeurd: “Onze zoon stond samen met een vriend te wachten op een andere vriend die achterop was geraakt. Toen er groepje jongens passeerde vroeg onze zoon of ze iemand hadden ingehaald. Hij kreeg daar niet zo’n leuke reacties op en daar zei hij iets van. Er is een woordenwisseling ontstaan en daarna is het helemaal mis gegaan. De jongens zijn afgestapt en hebben ze hem en zijn maatje te grazen genomen.”


Op deze plek is de jongen van 17 mishandeld.

De jongens hadden vrijwel allemaal een capuchon op. Toch konden de slachtoffers zien dat de jongens vermoedelijk rond de 17 à 20 jaar oud waren. “Hij heeft sterk de indruk dat hij is gefilmd. Tijdens het filmen werd er stevig aangemoedigd onze zoon ‘kapot te slaan’. Gelukkig heeft zijn maat hem niet in de steek gelaten op het moment dat de daders erop los gingen. Verder was het lastig om die jongens te herkennen, omdat mijn zoon werd verblind door het licht van een mobiele telefoon.” 

‘Wat als...’
De ouders van het slachtoffer zijn ontzettend geschrokken. “Onze zoon is langzaam bij zinnen gekomen terwijl hij in de sloot lag. Daar hebben ze hem achtergelaten. Voordat ze zijn verder gefietst hebben ze de fiets van onze zoon nog op slot gezet en de sleutels weggegooid. De verhalen uit Mallorca (in juli overleed Carlo Heuvelman na een mishandeling op het Spaanse eiland red.) schieten dan wel even door je hoofd. Wat als…. Dit is precies waar ouders zich druk over maken wanneer hun zoon of dochter een avondje uit gaat.”

Getuigen
De familie van het slachtoffer laat het er niet bij zitten. Ze zijn woedend. “Wij zijn op zoek naar getuigen. Het mag niet zo zijn dat deze jongeren hiermee wegkomen. De groep is vermoedelijk doorgefietst richting Veghel. Wij hebben de politie inmiddels inschakelt en zij gaan het oppakken. Getuigen mogen zich melden bij de politie”, besluiten de ouders van het slachtoffer.

Meer berichten