VIDEO

Afzakkerij live op zondag met Zydeco La Louisiane

  •   keer gelezen

VEGHEL | In cultuurcafé De Afzakkerij op de Veghelse Noordkade kan men op zondag 17 oktober vanaf 15.00 uur genieten van een live optreden door de formatie Zydeco La Louisiane. De naam van de band verwijst enerzijds naar de stijl van de muziek, en anderzijds naar de bijzondere cultuur van de staat Louisiana met zijn Franstalige wortels.

Zydeco is feestelijke muziek uit de staat Louisiana in de Verenigde Staten. Deze muziekstroming ontstond aan het begin van de twintigste eeuw als merkwaardige mengeling van de traditionele Franstalige Cajun muziek en de Afro-Amerikaanse Rhythm and Blues en Blues met een belangrijke rol voor de accordeon. De term ‘Zydeco’ voor deze feestelijke hutspot van verschillende muziekstijlen is een verbastering van de titel van het nummer Les Haricots Sont Pas Salés.

Power Trio
Zydeco La Louisiane is een ‘Zydeco Power Trio’ met Bill Honing op Drums, Peter Kummer op Bas en Peter Mul op Accordeon.
Een optreden van Zydeco La Louisiane is een reis door de geschiedenis van de Zydeco en een hommage aan de muzikale helden van de band zoals Buckwheat Zydeco, C.J. Chenier en Chubby Carrier. Laissez Les Bon Temps Roulez.


De toegang tot het optreden is gratis. Er is een coronacheck voor toegang en het advies is om op tijd te komen, want vol is vol.

Meer berichten