Foto:

Nature vivante: werk van vijf kunstenaars

  •   keer gelezen

VEGHEL | De natuur vormt de inspiratiebron voor de expositie van vijf leden van kunstenaarsvereniging De Ploegh. Elk pakt het op eigen wijze op, met als resultaat een sprankelende tentoonstelling in de betonnen ruimtes van de Wiebenga silo’s aan de Noordkade in Veghel. De expositie is te zien van 24 oktober tot en met 2 januari.

Monica de Jong, Marjan Jaspers, Frits Nolte, Jacqueline Bohlmeijer en Jos Verscharen maken zeer divers werk, dat met de natuur als uitgangspunt een thematisch geheel vormt.
Zo laat De Jong behalve houtsneden en foto’s, alle geïnspireerd op landbewerking, een installatie zien waarin oude graanrassen een grote rol spelen. De schilderijen van Jaspers sluiten daar, met voorstellingen van dieren, planten en mensen, vrijwel naadloos op aan. Nolte stelt zichzelf de vraag of cultuur niet overeenkomt met levende natuur. Hij geeft zelf het antwoord met de presentatie van linosneden waarin muziek, dans, beweging en kleur de boventoon voeren. Bohlmeijer toont een installatie onder de noemer ‘natuurverlangen’. Hierin gebruikt ze onder andere wilgentenen en afgevallen takken. Verschaeren brengt de gefotografeerde natuur opnieuw tot leven met lichtprojecties tegen de binnenwanden van de silo’s.
Nature vivante wordt 24 oktober om 13.00 uur geopend met live muziek van JAMMM. De kunstenaars zijn hierbij aanwezig.

Meer berichten