<p>Het pand wordt tijdelijk bewoond door vier personen.</p>

Het pand wordt tijdelijk bewoond door vier personen.

(Foto: )

Laatste bewoners Joachim & Anna vertrokken: ‘Een roemruchte plek’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De laatste bewoners van Joachim & Anna zijn dinsdag 12 oktober vertrokken. Daarmee komt een einde aan het roemruchte woon- en zorgcentrum. “Joachim & Anna was een gemoedelijk en knus verzorgingshuis met een warme sfeer”, vindt Christien Veekens, teammanager bij Joachim & Anna.

Joachim & Anna mag dan flink verouderd zijn en niet meer voldoen aan de eisen van BrabantZorg. Toch is de sfeer er volgens Veekens tot de laatste dag goed geweest. “Het was echt ons-kent-ons. De bewoners hadden een goede band met elkaar en met het personeel.” Maarten Coolen is als regiomanager BrabantZorg met onder andere vastgoed in zijn portefeuille. Hij is de laatste jaren nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen omtrent Joachim & Anna. Hij vult aan: “Ik sluit me daar volledig bij aan. Joachim & Anna was een zeer laagdrempelig verzorgingshuis. Het is een roemruchte plek.”

Inventaris
Een deel van de inventaris, die niet op een andere locatie van BrabantZorg gebruikt kan worden, wordt verkocht via een rommelmarkt voor medewerkers en vrijwilligers (29 oktober) en direct omwonenden (30 oktober). Veekens: “Direct omwonenden worden per brief uitgenodigd.” Op 4 november wordt de deur symbolisch gesloten door medewerkers en vrijwilligers onder het genot van een hapje en een drankje.

Oogje in het zeil
Omdat het pand van Sint Joachim & Anna nog in goede bouwkundige staat is en levensloopbestendig is gebouwd (gelijkvloers en gezamenlijke buitenruimte), gaat eigenaar BrabantWonen samen met Area en de gemeente Meierijstad en in afstemming met toekomstige bewoners nieuwe plannen ontwikkelen voor het gebouw.
Totdat het gebouw een nieuwe bestemming heeft, wordt het gebouw beheerd door Gapph Vastgoedbeheer. Vier tijdelijke bewoners houden een oogje in het zeil en zorgen er samen met BrabantWonen voor dat ook de tuin onderhouden en mooi blijft.

Meer berichten