<p>Harry (74) exposeerde al die jaren zijn foto&rsquo;s in de ontvangstruimte van het tehuis.</p>

Harry (74) exposeerde al die jaren zijn foto’s in de ontvangstruimte van het tehuis.

(Foto: )

Huisfotograaf Joachim & Anna stopt er noodgedwongen mee

  •   keer gelezen

VEGHEL | Zo’n acht jaar was hij de huisfotograaf van Sint Joachim & Anna, het Veghelse verzorgingshuis, dat binnenkort gesloten wordt. De bewoners gaan verhuizen naar andere verzorgingshuizen. Harry van Zutphen (74) uit Mariaheide, lid van Fotoclub Veghel, exposeerde al die jaren zijn foto’s in de ontvangstruimte van het tehuis. 

De bewoners van Joachim & Anna, maar ook van de naastgelegen Hertoghof, konden dagelijks genieten van zijn mooie lijsten. 

Afrika
De thema’s van zijn exposities waren heel divers, want Van Zutphen heeft inmiddels een uitgebreide collectie. Waaronder bijzondere foto’s die hij maakte op zijn reizen naar Afrika.

Hobby
Maar ook dichtbij is er veel moois te fotograferen. Van Zutphen fotografeerde in de omgeving van Veghel en maakte portretten. In het verpleeghuis was altijd veel belangstelling voor zijn afdrukken. Zo’n vier keer per jaar werd de expositie vernieuwd. Van Zutphen vindt het dan ook jammer dat hij de oudere mensen niet meer kan laten genieten van zijn hobby. Al kan hij in de hal van de Hertoghof, waar hij vrijwilliger en bestuurslid van de bewonerscommissie is, aan de bewoners en bezoekers nog wel zijn werk laten zien. En begin november zal daar ook weer de jaarlijkse tentoonstelling van Fotoclub Veghel gehouden worden.

Meer berichten