Herfstwandeling over Vlagheideberg.

  •   keer gelezen

EERDE | Stichting Natuurwerkgroep De Eerdse Bergen houdt op zondagmiddag 24 oktober een herfstwandeling over Vlagheideberg. 

Tijdens de wandeling wordt de Vlagheideberg van alle kanten bekeken. ‘Vlagheideberg-Natuurlijk’ omdat die zich als een natuurparel ontwikkelt. In de herfst gaat de natuur rusten. Maar de Vlagheideberg is nooit saai. De hoogte, de glooiing de weidsheid, uitzicht, de zon, de schaduw, de stilte en de vegetatie geven bezoekers een unieke beleving. Deze berg verheft mensen en geeft ze een gezond gevoel.
Op de Vlagheideberg zie je vogels die voedsel zoeken en overwinteren. Vanaf de top zie je trekvogels voorbij komen voor wie de Vlagheideberg een belangrijke wegwijzer is. Door de rust, de hoogte en de oppervlakte is de Vlagheideberg een veilige haven. Daarom is de berg al jarenlang een vogeltelpunt en wordt er tijdens de wandeling ook informatie over vogeltellen gegeven. Begrazing door schapen en rundvee is belangrijk voor de ontwikkeling van de vegetatie en insecten. Op de Vlagheideberg komen natuur en landschap op een overweldigende manier samen. Doe mee en laat je verassen met een wandeling van ongeveer 5 kilometer. Het is een individuele wandeling met infoposten onderweg. Je kan tussen 13.00 en 14.00 uur starten vanaf de Berghut in de Natuurtuin in Eerde. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer berichten