<p>Jan Goijaarts spreekt de ge&iuml;nteresseerden toe.&nbsp;</p>

Jan Goijaarts spreekt de geïnteresseerden toe. 

(Foto:)

Feestelijk startmoment bouw woningen De Bolst in Erp

  •   keer gelezen

ERP | Wethouder van de gemeente Meierijstad Jan Goijaarts heeft op 13 oktober samen met de toekomstige bewoners van de 30 woningen in nieuwbouwwijk De Bolst in Erp de start van de bouw gevierd. Het was een gezellige bijeenkomst in dorpse sfeer.

In deze derde fase van nieuwbouwproject De Bolst worden een drietal woningtypen gerealiseerd. Het gaat om 18 hofwoningen nabij de Piet Bartenstraat aan een gemeenschappelijk hofje, 6 parkwoningen waarvan de voorgevel aan het toekomstige park grenst en 6 levensloopbestendige woningen waarbij het volledige woonprogramma op de begane grond gerealiseerd wordt. De woningen zijn ontwikkeld en verkocht door VOF de Bolst: een samenwerking tussen BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling. Eind vorig jaar vond er een drukbezocht, coronaproof, verkoopevent plaats in de vorm van een drive thru voor deze woningen. De woningen waren vervolgens zeer snel verkocht. Begin september is Janssen de Jong Bouw dan ook al gestart met de bouw van deze fase. Dit werd op 13 oktober feestelijk gevierd met de toekomstige bewoners. 

‘Mooie aanvulling woningaanbod’
Wethouder Jan Goijaarts: “Ook in onze gemeente is er grote behoefte aan woningen. We streven daarom naar voldoende en gevarieerd woningaanbod om ruimte en kansen te bieden aan alle bevolkingsgroepen en leefstijlen. Deze wijk en dit plan levert een mooie aanvulling en het draagt bij aan het behoud van de leefbaarheid en vitaliteit van Erp.”

Tijdscapsule
Samen met de wethouder hebben de kopers bij hun eigen woning in aanbouw een zogenaamde tijdscapsule ingegraven, voorzien van een persoonlijke boodschap of souvenir. “Als eerste eigenaar je nieuwe woning vereeuwigen door deze tijdscapsule te begraven, is een mooie symbolische activiteit voordat de nieuwe woningen op deze plek zijn gerealiseerd en worden bewoond”, laten ze bij Janssen de Jong Projectontwikkeling weten.

Nieuwbouwplan De Bolst
De Bolst wordt een nieuwe woonwijk met in totaal circa 300 woningen voor alle leeftijden. “De woningen worden gebouwd in een traditionele dorpse architectuurstijl die past in deze omgeving met zijn prachtige natuur en landerijen”, aldus Janssen de Jong Projectontwikkeling. Fase 1 en 2 zijn inmiddels gerealiseerd en bewoond en fase 3 is in aanbouw. De voorbereidingen voor fase 4 zijn gestart en de eerste schetsen van het stedenbouwkundig plan voor fase 5 zijn ook al in de maak, zodat de ontwikkeling van fase 5 snel na fase 4 kan volgen.

Volg de ontwikkelingen met betrekking tot project De Bolst via www.wonenindebolst.nl.

Meer berichten