Marleen van der Velden.
Marleen van der Velden. (Foto: )

Starter aan het woord: Marleen van der Velden

  •   keer gelezen

In januari 2020 heb ik, Marleen van der Velden (1978), na een aantal jaren uit de branche te zijn geweest, mijn droombaan als zelfstandig makelaar in Spanje, weer opgepakt. Ik werk voor de Spaanse projectontwikkelaar Activa Investment, waar ik verantwoordelijk ben voor de Nederlandse markt.

Ik was nog maar een paar maanden bezig en toen kwam corona……alles werd in één klap anders; Spanje ging in een strenge lockdown, Nederland volgde en ook de Second Home Beurs werd afgelast. Zowel Erp als Spanje werden heel hard getroffen door het virus dus ik vond het ongepast om ook maar iets te schrijven of vertellen over de mooie projecten in Spanje terwijl er zoveel mensen aan het vechten waren voor hun leven…2 maanden lang heb ik alleen op de achtergrond gewerkt met de hoop dat de beurs in oktober wel door zou gaan.
In juni 2020 was vliegen weer mogelijk, uiteraard wel met strenge maatregelen en veel testen maar we konden in ieder geval weer. De beurs in oktober werd helaas weer verschoven maar ondertussen had iedereen zijn digitale weg gevonden. Door corona realiseert men zich dat genieten van het leven en gezondheid belangrijk is. Dit besef, de negatieve rente op spaargeld en de onzekerheid van een goed pensioen, doen veel mensen besluiten om nu een woning te kopen in Spanje. Het klimaat is perfect aan de Costa Blanca, het hele jaar door is er volop zon, ook in de wintermaanden! De combinatie tussen een investering op lange termijn, de huurinkomsten in het hoogseizoen én er daarnaast zelf van genieten, maakt het tot een ideale investering.

Wat mijn werk zo leuk maakt is dat ik mijn potentiele klanten vanaf de oriëntatiefase tot de sleuteloverdracht zelf begeleidt. Na kennismaking in Nederland vlieg ik mee voor de tweedaagse bezichtigingstrip, waar ik de projecten en omgeving laat zien. 

Startersnetwerk Meijerijstad heeft ook tijdens de coronacrisis verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Altijd met de juiste maatregelen maar erg waardevol om daar aan deel te nemen en met andere ondernemers te praten over hun passie en aanpassingsvermogen in deze tijd.

Marleen van der Velden.
www.activainfo.nl.

Meer berichten