<p>Kinderen kwamen verkleed naar school.</p>

Kinderen kwamen verkleed naar school.

(Foto:)

Basisschool De Uilenbrink viert verjaardag van Lekker Anders

  •   keer gelezen

VEGHEL | Op basisschool De Uilenbrink in Veghel is afgelopen vrijdag stilgestaan bij de eerste verjaardag van de Lekker Anders Dag. 

Lekker Anders Dag is initiatief waarbij ouders worden uitgedaagd om die bijzondere tocht met je kind naar school af en toe eens anders te doen. “Samen met meerdere scholen en gemeenten in Noord-Brabant, waaronder de Gemeente Meierijstad hebben we dit ontwikkeld. Op jouw Lekker Anders Dag, gewoon wanneer het jou uitkomt, spreek je als gezin zelf af hoe je vandaag net even anders naar school gaat. Dat is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook goed nieuws voor iedereen rond school. Met die bewuste keuze voor jullie Lekker Anders Dag, gun je jezelf en elkaar immers meer tijd, meer aandacht. En help je meteen mee aan prettig verkeer rond school”, aldus Nina van het Lekker Anders Dag Team.
Intussen kiezen al meer dan 5000 ouders en kinderen op tientallen scholen regelmatig voor die gezonde afwisseling van Lekker Anders Dag.

Gemeente Meierijstad
Basisschool De Uilenbrink, de eerste school die vorig jaar in de Gemeente Meierijstad is gestart met Lekker Anders Dag, vierde op vrijdag 15 oktober haar eerste echte Lekker Anders verjaardag. Vlak voor schooltijd (om 08.15 uur) kregen gezinnen een heus feestje op het schoolplein voorgeschoteld met muziek, een oranje loper, een barista voor de ouders en een ludieke recordpoging voor de kinderen. Er werden verschillende oranje strandballen zo lang mogelijk in de lucht gehouden. Uiteraard met hulp van leerlingen van de Uilenbrink. Ook wethouder Harry van Rooijen was van de partij.

Meer berichten