Adriaan van der Linden (87) en zijn vrouw Diny.
Adriaan van der Linden (87) en zijn vrouw Diny. (Foto: Ad van de Graaf)

Koninklijke onderscheiding voor Adriaan van der Linden, het manusje-van-alles van de Hertoghof

  •   keer gelezen

VEGHEL | Adriaan van der Linden (1934) uit Veghel heeft op zondag 17 oktober een Koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen door burgemeester Kees van Rooij. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die hij verricht(te) voor de gemeenschap.

Van der Linden werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau in het voor hem zo vertrouwde seniorencomplex Hertoghof aan de Burgemeester de Kuijperlaan in Veghel. Van der Linden woont bijna veertien jaar in Hertofhof en is er vooral bekend als het manusje-van-alles. Maar dat is niet alles.

Van 1975 tot en met 2013 was Van der Linden actief bij Korfbalvereniging Blauw Wit in Handel. Tot circa 1990 was hij als trainer en coach betrokken bij Blauw Wit. Toen hij daarmee stopte is hij nog tot en met 2013 betrokken gebleven bij de Korfbalvereniging. De laatste jaren was hij met name actief als beoordelaar van scheidsrechters. Verder is hij sinds 1990 mantelzorger.
Van 2008 tot en met heden is Van der Linden zeer actief binnen De Hertoghof in Veghel.

Van 2009 tot en met 2016 was hij bestuurslid van de bewonersvereniging. Daarnaast is hij al gedurende vele jaren op allerlei manieren in touw om de bewoners van het complex te ondersteunen. Zo maakt hij onder andere nieuwe bezoekers wegwijs, is hij contactpersoon richting de verhuurder, is hij sleutelbeheerder, organiseert hij de jaarlijkse rommelmarkt en is hij betrokken bij het bewonersblaadje De Koerier. Hij is actief in het vergaren van financiële middelen die ten bate komen van de bewoners (bijvoorbeeld door het verkopen van oude boeken en kleding). Hij verricht op verzoek van bewoners reparaties, organiseert voldoende meubilair bij feestjes en regelt de maandelijkse activiteiten van de bewonersvereniging. Ook vervult hij regelmatig de rol van taxichauffeur voor bewoners en helpt hij als er vragen zijn op computergebied.

Meer berichten