Inge van Kessel haalt uit.

Geel-Zwart Dames 1 loopt in Weert tegen onverdiende nederlaag aan

Sport 482 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 begon zondag vol goede moed in en tegen Weert aan de wedstrijd. De Veghelse hockeysters speelden zeker niet slecht, maar werden toch op een 2-1 nederlaag getrakteerd.

Geel-Zwart begon goed aan de wedstrijd. Ze waren de bovenliggende partij, maar er werden te weinig kansen gecreëerd. Het openingsdoelpunt bleef in het eerste kwart uit. In het tweede kwart was het de thuisploeg die op voorsprong kwam via een strafcorner. De Veghelaren wisten dat er meer inzat dan een nederlaag en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks dat de gelijkmaker in die fase zeker verdiend zou zijn, gingen beide teams met 1-0 de rust in.

Overzicht
Na de thee en met kleine aanpassingen waren de Veghelse dames klaar voor het derde kwart. Het begin was echter zwak. Al gauw werd er een strafcorner weggeven en die werd meteen benut.
De aansluitingstreffer kwam van de stick van Inge van Kessel. Cherique Hutten en Van Kessel werden door Julie van Roosmalen op een twee tegen een situatie gezet met de keeper. Hutten ging niet voor eigen succes en hield overzicht. De bal werd netjes breed gelegd en Van Kessel mocht de 2-1 maken.
De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld en Geel-Zwart bleef druk naar voren uitoefenen. Weert kwam er niet meer uit, maar hield wel stand. De gelijkmaker viel niet en dus keerden de Veghelse dames puntloos huiswaarts. Een zure nederlaag.

Volgende week speelt Geel-Zwart Dames 1 op eigen veld tegen Delta Venlo.