Niemand minder dan Coen van Bunge was voor deze clinic naar Veghel gekomen.
Niemand minder dan Coen van Bunge was voor deze clinic naar Veghel gekomen.

Geslaagde clinic bij Geel-Zwart: ‘Zonder scheidsrechters is het spelen van wedstrijden niet mogelijk’

Algemeen 911 keer gelezen

VEGHEL | Hockeyclub Geel-Zwart heeft afgelopen zaterdag een geslaagde clinic voor enthousiaste beginnende scheidsrechters in Veghel gehouden. 

Niemand minder dan Coen van Bunge was voor deze clinic naar Veghel gekomen. Coen floot afgelopen zomer de Olympische mannenfinale van het hockeytoernooi en is daarmee een absolute wereldtopper (vergelijk hem met voetbalscheidsrechter Björn Kuipers). Zijn komst was een cadeau van de Hockeybond omdat Geel-Zwart als één van de eerste clubs in Nederland volledig is overgeschakeld op het digitaal examineren van nieuwe scheidsrechters. Met de laatste examens werden steeds slagingspercentages van boven de 80 procent gehaald, iets waar ze bij Geel-Zwart heel trots op zijn. In het afgelopen ‘coronaseizoen’ werden op deze manier 103 nieuwe scheidsrechters opgeleid die tijdens interne oefenwedstrijden werden begeleid door ervaren scheidsrechters. 

Topper
In een praktische clinic van 1.5 uur gaf Coen de jonge talenten veel tips op het gebied van communicatie, positionering in het veld en het signaleren van overtredingen. Voor de deelnemers was er ook ruim gelegenheid om Coen te bestoken met vele praktische vragen. Wedstrijdsecretaris / arbitrage commissaris bij Geel-Zwart, Pepijn Cuijpers: “Met deze clinic geven we verder invulling aan de kwalitatieve verbetering van met name onze jonge scheidsrechters. Voor hen is contact met zo’n topper als Coen goed om ze te laten ervaren dat het fluiten van een wedstrijd echt belangrijk is binnen een vereniging. Zonder scheidsrechters is het spelen van wedstrijden niet mogelijk.” Organisatie, Coen en de deelnemers kijken terug op een geslaagde clinic.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant