De Veghelse Markt in 1915.
De Veghelse Markt in 1915. (Foto: )

Lezing: ‘Veghel van vuursteen tot voedingsstad en verder’

  •   keer gelezen

VEGHEL | In de lezing: ‘Veghel van Vuursteen tot Voedingsstad en Verder’ biedt de heemkundekring Vehchele een overzichtelijke beeld van de geschiedenis van Veghel. De lezing is op maandagavond 25 oktober om 19.30 uur in de H. Hartkerk aan de Vondelstraat 9 in Veghel. 

Voor de pauze neemt Bernard Vissers geïnteresseerden mee in de geschiedenis van de eerste bewoners van Veghel, naar de Middeleeuwen, de Tachtigjarige Oorlog, de aanleg van de Zuid-Willemsvaart, de bouw van de Lambertuskerk en het klooster. Met de gebeurtenissen in de aanloop naar en tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt dit onderdeel afgesloten.

Na de pauze neemt Rolf Vonk het stokje over en zal uitvoerig ingaan op alle ontwikkelingen van de wederopbouw in Veghel na de Tweede Wereldoorlog, zoals de uitbreiding van de Markt, het komplan de ontwikkeling van diverse nieuwbouwwijken, de werkgelegenheid, gezondheidszorg, infrastructuur en daarbij besteedt hij ook aandacht voor de sociale en culturele ontwikkelingen tot aan de dag van vandaag. Voor de bezoekers zal dit deel veel herkenning oproepen als ze van oudsher in Veghel wonen. Voor mensen die later in Veghel zijn komen wonen, is het een mooie gelegenheid om hun kennis over De Parel van de Meierij op te vijzelen.

Leden mogen gratis naar binnen, niet-leden betalen 2 euro. Inschrijven vooraf is verplicht voor leden en niet-leden. Dit kan bij het secretariaat: secretariaat@vehchele.nl. Of via de website: www.vehchele.nl. Geef naam, adres en de hoeveelheid personen door. Wie geen mail ter beschikking heeft, kan bellen: 0645769393.

Meer berichten