FrieslandCampina Ingredients Veghel: 95 jaar geschiedenis die er toe doet
FrieslandCampina Ingredients Veghel: 95 jaar geschiedenis die er toe doet Foto: Izak van Maldegem/ Sky Pictures

Bij FrieslandCampina in Veghel bereiken ze 95 jaar wereldwijd 1 op de 6 mensen

Algemeen 4.099 keer gelezen

VEGHEL | FrieslandCampina Ingredients Veghel stond op 14 oktober stil bij het feit dat zij al 95 jaar lang melk tot waardevolle producten verwerkt. Elke dag voorziet FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen uit melk. De groeiende wereldbevolking voorzien van de juiste nutriënten is dé uitdaging voor de komende decennia.

De productie in Veghel, dat deel uitmaakt van het 150-jarige FrieslandCampina, startte in 1926 met de oprichting van coöperatie ‘De Meierij Veghel’ gevestigd aan de NCB-laan in de haven van Veghel. In 1979 fuseerde ‘DMV’ met Campina tot ‘DMV-Campina’. In 2009 fuseerden Friesland Foods en Campina tot het huidige FrieslandCampina.

Wereldwijd geëxporteerd
Op de locatie in Veghel worden diverse componenten uit de melk gehaald en gedroogd die als ingrediënt diverse toepassingen dienen. Zo worden hoogwaardige eiwitten geleverd aan diverse markten. FrieslandCampina Ingrediënts is wereldmarktleider in caseïnaten die toepassingen vinden in de voedingsmiddelenindustrie. Ook de lactose die in Veghel geproduceerd wordt, wordt wereldwijd geëxporteerd en gebruikt als ingrediënt voor kindervoeding en voor diverse toepassingen in de farmaceutische- en diervoedingsindustrie.

Grootste FrieslandCampina in Nederland
Met de fabriek in Veghel is deze productielocatie de grootste van FrieslandCampina in Nederland. De processen in deze fabriek vragen specialistische technologische kennis. De producten uit Veghel zijn ingrediënten voor vele voedingsmiddelen over de hele wereld. Zo bereikt FrieslandCampina vanuit Veghel al 95 jaar wereldwijd 1 op de 6 mensen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant