<p>Wil-Jan van de Rijdt is voorzitter van Rotary Club Meierijstad.</p>

Wil-Jan van de Rijdt is voorzitter van Rotary Club Meierijstad.

(Foto: Tom Pilzecker)

Bijeenkomst over toekomst van Gezondheid(s)zorg

  •   keer gelezen

VEGHEL | Rotary Club Meierijstad nodigt belangstellenden uit voor een open bijeenkomst over de toekomst van de gezondheidszorg. Nieuwe technologieën en verbeterde medicijnen vergroten de kansen op genezing van ernstige ziekten. Maar een langere levensverwachting zal in de praktijk ook gepaard gaan met meer mensen met chronische aandoeningen. En hoe betalen we de hogere kosten als het aantal ouderen toeneemt? 

Lucien Engelen spreekt al velen jaren op nationale en internationale congressen over de toekomst van de gezondheidszorg. Rotary Club Meierijstad heeft hem gevraagd om op donderdag 4 november op de Noordkade in Veghel zijn visie op deze toekomst te delen met belangstellenden uit de regio waarin Rotary Meierijstad actief is.

Wil-Jan van de Rijdt is voorzitter van Rotary Club Meierijstad en gastheer van de avond. Hij licht toe dat het onderwerp van de bijeenkomst uitstekend past bij het jaarthema van zijn club: nieuwe perspectieven. In de afgelopen anderhalf jaar heeft het coronavirus de wereld laten zien hoe kwetsbaar onze gezondheid is en hoe afhankelijk we zijn van goede gezondheidszorg. “Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat deze voor veel mensen nare periode ook nieuwe perspectieven biedt. Er lijkt nu meer aandacht voor een gezonde leefstijl en zorg op afstand door digitalisering blijkt in veel gevallen een goed alternatief voor veel de vele ziekenhuisbezoeken van patiënten. En het draagt ook nog bij aan het verlagen van onze zorgkosten.”

De gezondheidszorg van de toekomst kenmerkt zich door vijf grote verschuivingen. Deze verschuivingen staan centraal in de lezing van Lucien Engelen, die laat zien dat technologische innovaties, nieuwe toetreders in de zorg en meer persoonsgerichte zorg het zorglandschap ingrijpend gaan veranderen. Hij benadrukt dat dit niet alleen grote gevolgen heeft voor ziekenhuizen, maar ook voor ondernemingen die een belangrijke rol kunnen spelen bij het verbeteren van onze leefstijl. Daarom zal Lucien na zijn lezing over deze veranderingen in gesprek gaan met Geranne Engwirda, lid van de raad van bestuur van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven, en met Robert Jan Koens, manager Foodcoach van Jumbo Supermarkten. En uiteraard is er gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen aan Lucien en zijn gesprekspartners.

Rotary Club Meierijstad wil de kennis en netwerken van haar leden graag delen met een groter publiek en daarmee invulling geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid. De toegang tot deze avond is daarom gratis.
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 4 november in de Podiumzaal van de Noordkade in Veghel. De Podiumzaal is geopend vanaf 19.30 uur. Het programma gaat om 20.00 van start en wordt uiterlijk 21.30 afgesloten.
Omdat het aantal plaatsen beperkt is, en Rotary Club Meierijstad teleurstellingen wil voorkomen, verzoekt zij belangstellenden zich aan te melden voor deze bijeenkomst. Dat kan door een bericht met voor- en achternaam te sturen naar: openrotary@kpnmail.nl. Uiterlijk maandag 1 november krijgen belangstellenden een bevestiging van deelname. In maart 2022 organiseert Rotary Club Meierijstad opnieuw een open bijeenkomst, dan over nieuwe regionale perspectieven op duurzaamheid.

Meer berichten