<p>Bedrijventerrein Doornhoek vanuit de lucht.</p>

Bedrijventerrein Doornhoek vanuit de lucht.

(Foto: )

POM wil extra bedrijfsruimte, politiek zegt nee

  •   keer gelezen

VEGHEL | Meierijstad heeft meer bedrijventerreinen nodig, dat is de uitkomst van een behoefteonderzoek onder bedrijvig Meierijstad. In totaal moet er tot 2030 zo’n 22 tot 45 hectare aan extra bedrijventerreinen bijkomen. Het Platform Ondernemend Meierijstad (POM) vindt dit onvoldoende en ze zien graag extra bedrijfsruimte. De politiek van Meierijstad is het daar niet mee eens. 

“De uitbreidingsvraag is gebaseerd op de enquête onder ondernemers die inmiddels al bijna een jaar geleden is gehouden. Dat was midden in coronatijd. Inmiddels is de economie aan alle kanten weer flink aan het groeien en hebben zich ook zeker een aantal lokaal gevestigde bedrijven bij de gemeente gemeld voor nieuwe bedrijfsgrond of een verzoek om uitbreiding. Die nieuwe verzoeken zijn niet meegenomen in de genoemde aantallen en zouden daarin toegevoegd moeten worden”, meldt POM. Op Albert Dominicus (VVD) na kon het POM tijdens de commissievergadering van afgelopen woensdag niet rekenen op veel steun.

‘Genoeg is genoeg’
Laurens van Voorst (HART), die vindt dat het POM zijn handen mag dichtknijpen met zo’n voorstel van het college, verzet zich tegen het verzoek van de Meierijstadse ondernemersvereniging: “De ruimte is schaars. Het POM concurreert met natuur, boeren, woningen, zonnepanelen, windturbines en recreatie. Genoeg is genoeg. Het is voorlopig even klaar.” Gert-Jan Hobert (D66) vult aan: “Groei heeft ook een keerzijde. Denk bijvoorbeeld aan de belasting om de ruimte en het klimaat.” Hij vindt wel dat het ambitieniveau van Meierijstad omhoog moet.

Levensbelang
VVD’er Dominicus, die woensdag debuteerde als commissielid, vindt dat het bedrijfsleven moet kunnen blijven groeien. Volgens de VVD is het aantrekken van nieuwe bedrijven van levensbelang voor de gemeente Meierijstad. Op veel steun kon de VVD’er niet rekenen.

Meer berichten