Het Silotel in Veghel.
Het Silotel in Veghel. Foto:

Silotel in Veghel krijgt meer tijd voor onderzoek

Algemeen 2.000 keer gelezen

VEGHEL | De Raad van State heeft maandag bepaald dat Noordkade Ontwikkeling langer de tijd krijgt voor het benodigde parkeer- en geuronderzoek. Op de oude silo’s op de Noordkade in Veghel wil Noordkade Ontwikkeling een hotel bouwen. Het zogenaamde Silotel.

De vergunning voor het Silotel in Veghel werd in juni van dit jaar vernietigd. De rechtbank Oost-Brabant oordeelde destijds dat de geurhinder van een nabijgelegen fabriek te hoog zou zijn. Verder was er in het besluit voor het hotel aan de Noordkade onterecht rekening gehouden met parkeerplaatsen. Deze waren namelijk al in een andere omgevingsvergunning opgenomen.

Nieuw besluit
Noordkade Ontwikkeling liet maandag in de rechtbank weten dat een half jaar veel te kort is geweest voor nieuw onderzoek naar parkeren en geurhinder. Volgens Noordkade Ontwikkeling is de door de rechtbank gegeven termijn te kort voor het nemen van een nieuw besluit, onder meer omdat er naar aanleiding van de uitspraak nog onderzoeken lopen en de uitkomst daarvan afgewacht moet worden alvorens een nieuw besluit kan worden genomen. De Raad van State ging daarin mee. Daarom werd de uitspraak maandag tijdelijk geschorst. De gemeente Meierijstad onderschrijft het hoger beroep van Noordkade Ontwikkeling.

Ver in 2022
De onderzoeken gaan nu verder. Noordkade Ontwikkeling rondt deze af voordat de Raad van State in de bodemzaak uitspraak doet over het Silotel. Vermoedelijk is dat pas ver in 2022. Zolang er geen nieuw besluit is genomen kan Noordkade Ontwikkeling niet bouwen.

120 kamers
Het bouwplan van Noordkade Ontwikkeling B.V. voorziet in het ombouwen van 15 silo’s aan de Noordkade in Veghel naar een hotel met 120 kamers en daarbij 120 parkeerplaatsen. De rechtbank heeft het besluit van 1 december 2020 vernietigd, onder meer omdat dit besluit naar het oordeel van de rechtbank is genomen in strijd met artikel 6 van het Paraplubestemmingsplan Parkeren en voor wat betreft het aspect geur niet voldoet aan een goede ruimtelijke ordening.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant