De auto is te gast in de Populierlaan.
De auto is te gast in de Populierlaan.

Bewoners Populierlaan vieren aanleg nieuwe(fiets)straat

Algemeen 1.263 keer gelezen

VEGHEL | Voor de bouwvakvakantie werd in een gedeelte van de Populierlaan in Veghel de bestaande parallelweg vervangen door een fietsstraat. Aanvankelijk vonden de omwonenden dat maar niets. Uit overleg met de gemeente Meierijstad kwam naar voren dat als de bewoners het samen eens zouden worden, dat men rekening zou houden met de wensen.

Een drietal bewoners heeft een inventarisatie gemaakt en met de gemeente overlegd over het behoud/terugplaatsen van de voor de Populierlaan kenmerkende prunussen, behoud groen en aanleg van parkeerplaatsen. Met de projectleider en uitvoerders was er een constructieve samenwerking en er werd duidelijk rekening gehouden met de belangen van de aanwonenden.
Nu de straat nagenoeg gereed is en de bewoners tevreden zijn met het resultaat wilde men dat vieren. Door het overleg over de aanleg van de straat namen de onderlinge contacten toe.

Bovendien waren in de wijk Populierlaan/Jasmijnstraat diverse nieuwe jonge bewoners gekomen en rees de vraag ‘hoe kunnen we met elkaar kennis maken en de samenwerking tussen jong en oud stimuleren’. Besloten werd om een gezamenlijke activiteit te organiseren. Door de gemeente Meierijstad werd een startsubsidie van 500 euro toegekend uit het leefbaarheidsbudget. Op zaterdag 16 oktober werd door bijna alle bewoners een bezoek gebracht aan het industrieel museum SIEMei en op de Noordkade afgesloten met een gezellige barbecue.

De deelnemers vonden het een gezellige bijeenkomst en hebben uitgebreid kennis met elkaar gemaakt. Ook werden er afspraken gemaakt om gezamenlijke activiteiten te organiseren. Diverse personen spraken de wens uit om jaarlijks een dergelijk evenement te organiseren om de sociale contacten in de buurt te stimuleren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant