Jasper van Goor en Maik van Breda organiseren samen Het Verzet Winterfestival.
Jasper van Goor en Maik van Breda organiseren samen Het Verzet Winterfestival. (Foto: )

Nieuw winterfestival in het ‘magische’ Julianapark: ‘Eindelijk komen we naar Veghel’

  •   keer gelezen

VEGHEL/ERP | “Eindelijk komen we naar Veghel”, lachen Maik van Breda en Jasper van Goor. De mannen achter Het Verzet organiseren op zaterdag 20 november een Winterfestival in het Julianapark. 

Al enige tijd timmeren Van Goor en Van Breda aan de weg met verschillende projecten. Zo werd de eerste editie van Het Verzet op 4 mei 2019 direct goed ontvangen. Ook Una Terraza, een groot coronaproof terras met zomerse geuren en kleuren, en Camping Hemels, een camping op Hemelrijk, konden rekenen op positieve reacties. Het grote zomerfestival op De Bolle Akker op 28 en 29 augustus kon in verband met de coronamaatregelen die toen golden niet doorgaan. “Dat was een flinke domper. Alle kaartkopers ontvingen automatisch een compensatiemail”, vertelt Van Goor. Het niet doorgaan van een zomers festival heeft meegespeeld in de beslissing om een winterfestival te organiseren. Hij vervolgt: “Het begon toch weer te kriebelen toen er weer feesten gehouden mochten worden. Je hoort van alle kanten dat mensen graag weer een feestje willen bouwen.” 


Jasper en Mike op de plek waar de verwarmde tent komt te staan.

En dus besloten de heren om het Het Verzet Winterfestival te lanceren. De kans op onstuimig weer is in november vrij groot. De keuze voor het Julianapark is daarom opvallend. Van Breda: “We liepen samen door het park en dachten ‘dit is het’. Waarom worden hier zo weinig feesten gehouden, dit is een magische plek. De gemeente Meierijstad heeft zich constructief opgesteld en zodoende hebben we snel stappen kunnen zetten. Uiteraard overdekken en verwarmen we het terrein. Ook hoef je niet bang te zijn voor natte voeten.” Van Breda belooft dat de mysterieuze setting van het park niet verloren gaat. “We gaan werken met transparante tenten en drie stages op verschillende plekken. De sfeer van het bos komt zeker terug.”

Achterban
De aankondiging van het festival is rijkelijk laat. Bovendien is op die zaterdag op steenworp afstand de tweede Hofzittinsgavond bezig. “Het is inderdaad een vrij korte periode om alles te regelen”, weet ook Van Goor. “Maar we houden wel van een uitdaging. Ik denk niet dat ons Winterfestival en de Hofzittingen elkaar in de weg zitten. Mensen hebben de behoefte aan een verzetje en dan is het goed dat er verschillende opties zijn.” Bang voor een tegenvallende kaartverkoop zijn de twee mannen dan ook niet. Zeker niet omdat de 400 early birds over de digitale toonbank vlogen. Van Breda vult aan: “Je merkt dan mensen graag weer leuke dingen willen doen na die ellendige coronaperiode. Onze achterban bevindt zich vooral in omgeving Erp, Boekel, Gemert, Uden en Veghel. Het zou ons leuk lijken om daar ook Sint-Oedenrode en Schijndel bij te betrekken. Het busstation is super dicht bij het Julianapark. Dus dat komt goed uit.”

Hele park
Als het aan Van Goor, sinds kort verhuisd van Erp naar Veghel, en Van Breda blijft het niet bij iets eenmaligs. “We hebben altijd gezegd dat we graag feestjes organiseren in een bosrijke omgeving. Het Julianapark past in dat plaatje. Op 20 november gebruiken we ongeveer de helft van het park. Hoe gaaf zou het zijn om volgend jaar terug te keren en het hele park te gebruiken”, besluiten de organisatoren.

Groepstickets
Winterfestival Het Verzet begint om 16.00 uur en duurt tot 00.00 uur. Naast de reguliere kaartverkoop kunnen er ook groepstickets (vijf plus één gratis) worden aangeschaft. Meer informatie is hier te vinden. Op onze Facebookpagina zijn gratis kaarten te winnen. 

Meer berichten