<p>Organisator Ties van Dooren in een nu nog lege en rustige Koekbouw.</p>

Organisator Ties van Dooren in een nu nog lege en rustige Koekbouw.

(Foto: Ad van de Graaf)

Oktoberfest an der Noordkade wordt er eentje om ‘niet snel te vergeten’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het grootste Oktoberfest van Veghel en omstreken staat zaterdag 30 oktober op het programma. De Koekbouw op de Noordkade verandert dan in een Duitse bierstube. De organisatie staat te popelen om de bijna duizend bezoekers in stijl te ontvangen.

Het oktoberfeest wordt georganiseerd door Ties van Dooren in samenwerking met de Noordkade. Hij legt uit hoe de middag en avond eruit gaan zien: “Het feest begint om 15.30 uur en duurt tot 23.00 uur. De hele Koekbouw staat vol met Duitse biertafels. Je kan geen tafels reserveren of claimen. Het is gewoon wie het eerst komt, die het eerst maalt. Kom dus op tijd”, roept Van Dooren op. Je moet uiteraard wel van tevoren een tafel hebben gekocht. In totaal zijn er ongeveer 1000 kaarten verkocht. “Mocht er iemand onverhoopt verlaat zijn dan wordt daar rekening mee gehouden. Dit wordt bij de ingang geregistreerd.”

Lederhosen
De Koekbouw wordt uiteraard aangekleed in Oktoberfeestsferen. Van Dooren vervolgt: “Daarom moet je eigenlijk wel verkleed komen. De mannen in lederhosen en de dames in dirndls. Het is niet zo dat we mensen verplichten om verkleed te komen, maar als je normale kleren aandoet loop je wel voorschut.”


Samen met verschillende partijen op de Noordkade heeft Van Dooren de organisatie op zich genomen. 

Het belooft een groot spektakel te worden met uiteraard Duits georiënteerde optredens. “Een groot voordeel is dat je door de zaal mag lopen. Je hoeft niet de hele avond aan dezelfde tafel te zitten. Dus als je je buurman of -vrouw beu bent dan ga je gewoon even ergens anders zitten of staan. We werken niet met vaste (zit)plaatsen”, legt Van Dooren uit.

Ein Prosit-momentje
Vanaf 15.30 uur barst het feest meteen los. Zelf is Van Dooren uiteraard ook van de partij. “Ik beweeg me lekker door de Koekbouw heen. De bezoekers hoeven zich geen zorgen te maken dat ik een monoloog ga houden op het podium. Daar wordt niemand gelukkig van”, lacht hij. “Echt supergaaf hoeveel tafels er zijn verkocht. We zijn nog bezig om een Ein Prosit-momentje in te plannen. Misschien wel ieder uur”, verklapt de organisator van het Oktoberfest vast. Naast alcoholische versnaperingen en fris kan men ook eten kopen. “Het wordt een avond om niet snel te vergeten”, besluit Van Dooren.

Munten
Het Oktoberfest an der Noordkade begint zaterdag om 15.30 uur en duurt tot 23.00 uur. Er is een coronacheck voor toegang. Er wordt gewerkt met munten en er is een garderobe aanwezig. Optredens: Helene Fischer Tribute, Immer Hansi, Beck Und Bauer, Papa Lauda und Hitmaestro.

Meer berichten