Inge van Kessel was verantwoordelijk voor de gelijkmaker.
Inge van Kessel was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Foto:

Geel-Zwart sleept punt uit het vuur na 0-2 achterstand

Sport 276 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 speelde afgelopen zondag tegen Delta Venlo Dames 1. Op papier waren de gasten lichtfavoriet. In een spannende wedstrijd wisten de Veghelse hockeysters een punt uit het vuur te slepen.

Geel-Zwart begon slordig aan de wedstrijd, ze kwamen niet onder de druk uit en leken nog niet helemaal wakker. Dit resulteerde dan ook in een snelle achterstand. Via een rebound uit een strafcorner kwamen de dames uit Venlo op voorsprong. Vlak daarna liep de schade nog verder op toen Delta Venlo weer uit strafcorner wist te scoren.

Veerkracht
De thuisploeg toonde vervolgens een flinke portie veerkracht. Na een mooie aanval wist Sophie van Maurik-Broekman de aansluitingstreffer te maken. Hierdoor kregen de dames vleugels en werd het spel alsmaar beter. De gelijkmaker, allemaal nog in het eerste kwart, van Inge van Kessel was op dat moment dan ook dik verdiend. Van Kessel sloeg de bal met haar backhand hard achter de Venlose keeper.

Sta-in-de-weg
Het restant van de wedstrijd was spannend en er werd in hoog tempo gehockeyd. Beide teams gingen voor de winst, maar doelpunten vielen er niet meer. Dat was mede te danken aan de keepster van Geel-Zwart Isabel van Nieuwenhuize die in het laatste kwart meerdere malen een sta-in-de-weg bleek voor Venlo. De Veghelse hockeysters kregen een paar kleine kansen, maar bleven steken op 2-2.
Door het gelijkspel blijft Geel-Zwart in eigen huis ongeslagen. Volgende week staat de wedstrijd tegen Best Dames 1 op het programma.