Janne Bijvelds maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Janne Bijvelds matchwinner voor Geel-Zwart Dames 1

Sport 588 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 won afgelopen zondag met 0-1 van Best Dames 1. De hekkensluiter maakte het de Veghelse hockeysters bijzonder lastig, maar uiteindelijk werd Janne Bijvelds de matchwinner.

Geel-Zwart begon goed aan de wedstrijd. Ze waren fel en de eerste kansen waren dan ook voor de Veghelse dames. De thuisploeg weerde zich echter kranig en in het eerste kwart vielen er geen treffers. In het tweede kwart opende Geel-Zwart de score via een strafcorner. De variant kwam bij Janne Bijvelds terecht en zij haalde onberispelijk uit. De vreugde was enorm, want Geel-Zwart was duidelijk de betere.

Grote kansen
Met een magere 0-1 voorsprong begon Geel-Zwart aan de tweede helft. Het derde kwart was zwak. Best kreeg meer druk op Geel-Zwart waar de Veghelse dames af en toe moeite mee hadden. Toch werd er hard gewerkt en bleven echte grote kansen uit. In het vierde kwart bleef het onnodig spannend. Geel-Zwart vergat de wedstrijd op slot te gooien waardoor Best op een resultaat mocht hopen. De gelijkmaker bleef door sterk verdedigend spel van Geel-Zwart uit. Janne Bijvelds werd de matchwinner en de punten gingen mee in de tas naar Veghel.
Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen MEP Dames 1 op het programma.