Afbeelding

Zwemvierdaagse 2021: negatief saldo voor Nautilus

Sport 338 keer gelezen

VEGHEL | Afgelopen week was het dan zover. De tiende editie van de zwemvierdaagse in Veghel. Nadat deze in 2020 in verband met COVID niet door kon gaan, was de aftrap dit jaar op 25 oktober. Voor de organisatie was het spannend of we hetzelfde aantal deelnemers zouden halen als in 2019. Met de wetenschap dat nogal wat mensen hun zomervakantie hebben uitgesteld en wellicht hiervoor nu de herfstvakantie zouden gebruiken waren de verwachtingen getemperd.

Al tijdens de inschrijvingen was duidelijk dat het aantal van meer dan 100 deelnemers uit 2019 niet gehaald zou worden maar het aantal van 60 deelnemers was toch wel een tegenvaller. Voor de organiserende vereniging Nautilus betekent dit dat de zwemvierdaagse met een negatief saldo werd afgesloten. De inkomsten uit het inschrijfgeld konden niet op tegen de badhuur- en materiaalkosten (medailles en oorkondes). Neemt niet weg dat een groot team van vrijwilligers iedere dag met veel plezier de deelnemers een zo fijn mogelijke avond heeft gegeven. Naast het zwemmen van de verplichte baantjes waren er iedere avond leuke activiteiten in het instructiebad. Dankzij sponsoren waren er daarnaast ook nog leuke prijsjes te winnen met een kleurwedstrijd; tevens was er iedere avond na de sportieve inspanning vers fruit.

Een aantal deelnemers ging al op donderdag naar huis met een mooie medaille. Er waren ook zwemmers die een avondje oversloegen of pas na 5 keer zwemmen deze medaille op kwamen halen. Hoewel er tot en met 12 jaar maar 10 baantjes per avond gezwommen hoefden te worden, was het natuurlijk ook wel leuk om te kijken hoeveel je in 1 week kon vorderen met zwemmen. Sommige kinderen begonnen netjes met 10 banen, maar eindigden met 16 of zelfs meer op de laatste avond. Dit gold ook voor de oudere zwemmers. Het merendeel vond hun 20 baantjes niet genoeg en knoopten er (later in de week) nog een paar extra aan vast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant