Blauw Geel'38/Jumbo zaterdag thuis tegen Hollandia
Blauw Geel'38/Jumbo zaterdag thuis tegen Hollandia Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel’38/Jumbo voor kantelpunt prestatiecurve, Van Casteren: ‘Rode kaart Ben was terecht’

Voetbal 546 keer gelezen

VEGHEL | Na drie nederlagen bekruipt de gemiddelde supporter van Blauw Geel’38 geen goed gevoel. In dit geval wel te begrijpen. De komende serie wedstrijd moeten gewoon punten op gaan leveren. Zondag komt Hollandia uit Hoorn naar Veghel daarna volgen Hoogland en Watergraafsmeer. Ploegen die dichtbij of onder de Veghelaren staan. Geen garantie, maar het pad naar het linkerrijtje ligt nog open, maar dan mogen er de komende duels geen punten verspild worden. 

Door: Peter Kuijpers

Hollandia verzamelde tot nu toe negen punten bijeen en heeft één puntje meer dan de Veghelaren. De club wordt getraind door Anand Jagdewsing die aan zijn derde seizoen bezig is in Hoorn. Hollandia is ruim honderd jaar jong en qua omvang een bescheiden vereniging. Met drie seniorenteams en een middelgrote jeugd timmer je niet echt aan de weg. Afgelopen zondag verloren de West-Friezen met 2-0 van Jos/Watergraafsmeer.

Power
Het verhaal van Blauw Geel’38 is bekend. De ploeg draait niet lekker Vijf goals gescoord met negen goals tegen uit de laatste drie duels. Trainer Niels van Casteren zal zich gek piekeren wat hij moet doen om de situatie te veranderen. Geen sterk middenveld, nu weer de schorsing van Ben van den Nieuwenhof die twee wedstrijden kreeg voor zijn rood bij HSC’21. De keeperswissel van Emilio Crusat met Joran van Zutphen was een stevige ingreep maar uitlegbaar. Veel mogelijkheden heeft Van Casteren niet. Hij zou Robin Voets door kunnen sturen voor wat meer power op het middenveld. Of hopen dan Danny Verbakel voldoende fit is om te spelen gezien het wegvallen van Van den Nieuwenhof. Een feitje staat vast, om weg te komen uit die vermaledijde zone zijn punten onontbeerlijk. Zondag om 14.00 uur wordt er begonnen met scheidsrechter Lars van Leeuwen.


Niels van Casteren: “We hebben de wedstrijd tegen HSC’21 tweemaal bekeken en onze conclusies getrokken.” (Foto: Peter Kuijpers)

Negatieve reeks
Trainer Niels van Casteren was zijn stem gedeeltelijk kwijt, zodat we zijn schorre uitspraken maar op papier kalkte. “Zondag zijn we op Ben van den Nieuwenhof na compleet. Natuurlijk nog onze langdurige blessures waar we voorlopig niet op hoeven te rekenen.” Hollandia een wedstrijd waar een grote druk op ligt: “Dat vind ik niet. Ik hoor zeggen deze wedstrijd moet je winnen. Daar ben ik het niet mee eens. In principe moet je elke wedstrijd winnen. Als je daar de nadruk op legt en dan niet wint kan je wel inpakken en is het seizoen verloren. Dat vind ik dus niet. Er gaan bepaalde dingen mis. We hebben de wedstrijd tweemaal bekeken en geanalyseerd en op die die fouten de nadruk gelegd op de afgelopen trainingen.” Bij HSC’21 ging er veel fout en weer een rode kaart: “Dat klopt al speelden we in die fase lekker en was er feitelijk niets aan de hand. Dan krijg je wéér een rode kaart wat ons voor de derde keer overkomt, dat mag niet. Op het moment dat die kaart valt ben je het er niet mee eens, maar na het terugkijken had die scheidsrechter volkomen gelijk en was het rood. Dan moet je zo eerlijk zijn om dat toe te geven. Ben zelf vond het bij nader inzien ook niet slim en kon de kaart begrijpen. Luister misschien doen acht van de tien scheidsrechter dit af met geel, maar in zijn geval kan ik het begrijpen.” Wat aanpassingen zondag bijvoorbeeld het middenveld? “Nee, we hebben de beelden bekeken. Het is een af laten weten van het hele team en niet specifiek het middenveld. Als je onderhand drie middenvelders niet in kunt zetten kan je het enigszins begrijpen. Maar nogmaals daar ligt de crux niet alleen.” Zondag Hollandia staan er hetzelfde voor als Blauw Geel’38: “Klopt, het is een team dat compact speelt en tot het randje kan gaan en zelfs erover als het moet. We gaan het maken zondag en proberen een einde te maken aan deze negatieve reeks”, aldus Niels van Casteren trainer van Blauw Geel’38.

Programma komend weekend:

Hercules-OFC
ADO’20-Gemert
Quick-Hoogland
Blauw Geel’38/Jumbo-Hollandia
Groene Ster-Dongen
O.S.S.’20-DEM
Westlandia-EVV/Echt
Unitas-HSC’21
UNA-JOS/Watergraafsmeer

Stand:
1.OFC 9-22
2.O.S.S.’20 9-19
3.UNA 9-18
4.Gemert 9-17
5.Unitas 9-15
6.ADO’20 9-15
7.Hercules 8-14
8.Groene Ster 9-14
9.Dongen 9-12
10.HSC’21
11.Jos Watergraafsmeer 9-10
12.Quick 9-10
13.EVV Echt 9-10
14.Blauw Geel’38 10-10
15.Westlandia 9-9
16.Hollandia 9-9
17.Hoogland 9-6
18.DEM 9-2

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant