Afbeelding

Eerste padel rolstoel interland Nederland – België

Sport 1.428 keer gelezen

VEGHEL | De eerste editie van de padel rolstoel interland Nederland – België is afgelopen zondag op Tennis en Padel de Krekel in Mariaheide gespeeld.

Padel is nog een vrij nieuwe sport, maar dan ook nog in een rolstoel én twee landen die tegen elkaar strijden. Een heel mooi initiatief welke door een paar fanatieke vrijwilligers en trainers, Aranka Huijberts, Ilse Theuns en de Belg Ronny Langendonck werd opgezet.

De spelers in de rolstoel zijn allemaal spelers die graag met racket en bal bezig zijn. Rolstoelpadel is heel goed te doen in de sportstoel, de afstanden zijn wat kleiner dan op de tennisbaan en ook de wanden helpen (soms) mee. De rolstoelspeler mag de bal twee keer laten stuiten zodat zij wat meer tijd hebben om voor te bereiden.

Samen met een loper, een vriend, partner of ‘gewoon iemand’ van de club, werden er vier wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk waren de Nederlanders net wat sterker dan de Zuiderburen, maar het sociale aspect is op zo’n dag het belangrijkste.

Sinds een paar maanden is Tennis en Padel de Krekel nog meer rolstoelvriendelijk gemaakt door de automatische deuren, waardoor het voor de rollers prima ‘binnenkomen’ is. De padelkooien zijn tevens rolstoelvriendelijk, ‘de rollers’ kunnen gemakkelijk op de padelbaan komen, omdat de poortjes wat verder open gemaakt kunnen worden dan de normale poortjes bij padelbanen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant