Minuut stilte ter nagedachtenis aan Derc van den Heuvel.
Minuut stilte ter nagedachtenis aan Derc van den Heuvel. Foto:

Geel-Zwart Dames 1 zet goede reeks voort, club treurt om overlijden ‘clubman in hart en nieren’

Sport 1.732 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart heeft afgelopen zondag voor de tweede week op een rij gewonnen. Op eigen veld werd met 3-1 afgerekend met MEP. Door de winst stijgen de Veghelse hockeysters naar plek vijf.

Geel-Zwart begon fel en scherp aan de wedstrijd. Dit leidde tot een vroege voorsprong. Sophie van Mourik-Broekman kon op aangegeven van Janne Bijvelds hard uithalen: 1-0. Een droomstart.
Toch kwamen de dames uit Boxtel steeds beter in de wedstrijd. In het eerste kwart werd Geel-Zwart steeds meer onder druk gezet. In het tweede kwart wisten de gasten dit door te zetten en ze kwamen dan ook terecht op gelijke hoogte. Voor Geel-Zwart het signaal om een tandje bij te zetten. Nog voor rust werd de voorsprong hersteld door wederom Van Mourik-Broekman.

Derc van den Heuvel
Alle teams van Geel-Zwart stonden voorafgaand aan hun wedstrijd stil bij het overlijden van Derc van den Heuvel. Van den Heuvel was een zeer prominent lid van Geel-Zwart. Hij overleed onlangs aan de gevolgen van kanker.

“Naast zijn recente betrokkenheid bij Veteranen A en het MKB-bedrijfshockeyteam was Derc lid van de Sponsorcommissie. De enorme passie en inzet, vaak gecombineerd met zijn kenmerkende humor, was immer aanwezig en heeft heel erg veel betekend voor onze vereniging. Op sportief gebied kon men altijd op hem rekenen, maar ook sociaal gezien heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten. Met het overlijden van Derc is er een unieke Geel-Zwarter in hart en nieren heengegaan”, meldt de Veghelse hockeyclub.

In het derde kwart stond de organisatie van Geel-Zwart erg goed, MEP had iets meer balbezit maar gevaarlijk werden ze niet. De Veghelse hockeysters kregen een aantal kansen. Uiteindelijk was het Babs de Kock die via een strafcorner de eindstand op het scorebord zette. De bal verdween prachtig in de kruising. De wedstrijd werd vervolgens op een volwassen manier uit gehockeyd.

Door de overwinning op MEP heeft Geel-Zwart 7 punten gepakt in de laatste 3 wedstrijden. Komende zondag hopen de Veghelse dames deze goede reeks voort te zetten tegen Geldrop Dames 1.