Mooie zege van Skunk op Inter Rijswijk
Mooie zege van Skunk op Inter Rijswijk Foto: Theo de Vrede

Skunk wint ruim van Inter Rijswijk, Veghelaren stijgen op ranglijst

Sport 207 keer gelezen

VEGHEL | Rijswijk uit de Randstad kwam op bezoek. Slechts twee punten minder dan Skunk. Het was duidelijk dat er gewonnen moest worden om de aansluiting bij de subtop te kunnen behouden. Setstanden: 25-27, 25-18, 25-23, 25-17

Door de nieuwe maatregelen was het niet meer mogelijk om publiek te ontvangen bij de wedstrijd. Gelukkig was de eerste set niet bepaald een pareltje. Met vele servicefouten en een wankelende pass lukte het Skunk niet om uit te lopen op de tegenstander. Uiteindelijk trok Rijswijk aan het langste eind en won de eerste set met 27-25. De tweede set ging beduidend beter. Met een hoge servicedruk en een stuk minder fouten kon er druk gezet worden op de tegenstanders. Skunk begon zichzelf te herpakken en wist de set na vele mooie aanvalsscores uiteindelijk met 25-18 te winnen.

ll
Vreugde bij de Veghelaren om alweer een punt (Foto Theo de Vrede)

Plek vier
In set drie werd de flow uit de vorige set meegenomen, wat resulteerde in een comfortabele voorsprong voor de mannen uit Veghel. Echter begon het spel te wankelen door miscommunicatie over een time-out en een diepe service op rechtsachter van Inter Rijswijk. Beide teams kwamen boven de 20, maar deze keer wist Skunk de set binnen te halen. Het werd 25-23. Set vier leek erg op set twee. Mooi spel, goede servicedruk en weinig fouten zorgden ervoor dat Rijswijk het moeilijk kreeg. Skunk speelde netjes en haalde de laatste set binnen met 25-17. Dit betekent een plaatsje omhoog naar plekje vier op de ranglijst. Volgende week staat de Brabantse derby op het programma. Om 17:00 speelt Skunk uit tegen Donki Sjot.